5 Sales CRM tools die Optimaliseer Klantenwerving

Huis > producten > verkoop > 5 Sales CRM tools die Optimaliseer Klantenwerving

Sales CRM Tool

Bedrijven hebben gemerkt dat het kost vijf keer meer om een ​​nieuwe klant te verwerven dan één houden.

De kosten van het verwerven van een nieuwe lead is geen nummer één kan versmaden. Eigenlijk, tenzij uw leads zijn gekwalificeerd en bereid om uw bericht te beluisteren, uw acquisitiestrategie heeft behoefte aan een goede lange blik.

Om potentiële klanten te betrekken op meerdere apparaten in meerdere kanalen, u gegevens nodig. En met CRM-software, bent u in staat om een ​​360-graden overzicht van elke persoon die je verbinden met creëren.

Naarmate het aantal kanalen om het verwerven van klanten diversifiëren, de sales funnel dat je ze in behoeften besteld en gemakkelijk hanteerbaar.

EEN Sales CRM is een eenvoudig te gebruiken cloud-gebaseerde oplossing die bedrijven gebruiken om te beheren gebruiken, prioriteren en analyseren van hun verkoopprocessen op een enkel dashboard.

In dit artikel kijken we naar de vijf instrumenten die een sales CRM aanbiedingen die uw klant acquisitiestrategie optimaliseren;

1. Omni-channel Lead Postvak

Dit inbox dient als één loket voor leads van al uw kanalen. De inbox lijkt op een Gmail-één, maar het enige verschil is - je kunt praten, babbelen, e-mail of zelfs tekst leidt vanuit een enkel venster.

Zodra een lead gegenereerd, blijkt in dit vak. De inbox heeft alle informatie over de leiding met inbegrip, namen, telefoon en web-chats. De CRM auto wijst een nieuwe lead om uw sales team en.

2. Lead Management Tools

Zodra een lead is gegenereerd. Het is tijd om ze te kwalificeren. De lead scoring hulpmiddelen kunt u nieuwe leads als Hot taggen, Warm of koud prospects.

Een verkoper kan ook het opzetten van de follow-up afspraken van hier. Deze meldingen kunnen worden ingesteld op basis van wanneer je volgende follow-up is. Voorafgaand aan de datum van de follow-up, een melding wordt gegenereerd.

U kunt zelfs het verdere onderzoek acties bij te werken hier op basis van uw laatste gesprek met de prospect.

3. Sales rapportagetools

Om ervoor te zorgen dat uw kosten per lead is het laagst, de Sales cloud rapportage biedt ons rapporten op onze loodbron prestaties. U kunt ook kijken naar het aantal sluitingen voor leads gegenereerd op basis van individuele kanalen.

De individuele verkoop prestaties rapport toont u gegevens over de activiteiten van uw team als het aantal oproepen, het aantal leads enz.

5. Dagelijkse planner

Sales teams kunnen duidelijke instructies over hun dagelijkse follow-ups en vergaderingen client ontvangen via meldingen opzetten via de dagelijkse planner. Deze tool laat u kiezen voor de cliënten / leidt u jagen en laat u toe te wijzen aan individuen in het team. Elk van hen krijgt dan een melding op hun geactualiseerde takenlijst.

4. Mobile CRM

De mobiele CRM is een geweldige manier om face-to-face meetings een zeer effectief instrument om voorselecteren goede vooruitzichten maken. Het lood scoren gereedschappen in de telefoon kan worden gebruikt tag leads, opgezet volgt en meer deals sluiten.

De geotagging kunt u achterhalen waar uw sales team is in het veld en zorgt ervoor dat er geen valse check-in worden gedaan via de applicatie.

Conclusie

Met de kracht van de omnichannel inbox en lead management tools, de CRM is de ideale software voor een sales team te beheren, prioriteren en follow-up met de juiste leads. Terwijl het verwerven van klanten, de verhouding van dollars besteed aan overname customer lifetime value moet optimaliseren. De CRM biedt gegevens die in bruikbare inzichten vertaald kunnen worden voor dit doel. Met een 360-graden beeld van een klant aankoopgeschiedenis, kunt u uw upsells maximaliseren te verhogen - dollar verdiend per klant verworven.

Bent u op zoek naar een CRM? Probeer Kapture Sales Cloud VRIJ VOOR 30 dagen.

RECENTE BERICHTEN

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

  • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
  • Over precieze controle over uw sales activiteiten
  • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop