3 geheime sleutels van de customer engagement in de banksector te ontgrendelen

Huis > producten > mobiel > 3 geheime sleutels van de customer engagement in de banksector te ontgrendelen

customer engagement in banking

De hele bancaire sector draait op relaties. Eeuwenlang, de relaties tussen de banken en hun klanten hebben een ruggengraat van de economie van de staat geweest. Maar met de toenemende vraag van klanten naar een betere digitale ervaring in dit tijdperk, de bancaire sector verandert snel hun customer engagement beleid.

Voor, Er was maar één manier om stevige relaties met klanten op te bouwen, en dat was face-to-face interactie. Mensen gebruikt om de bank te bezoeken om informatie te verzamelen over het openen van een bankrekening, interactie met de kaderleden en hun beslissingen.

Nu, mensen vertrouwen steeds meer op mobiele communicatie en internet bankieren. Zo, de volledige dimensie van het opbouwen van vertrouwen en betrokkenheid is veranderd. De notie van bancaire ervaring moet worden gezien vanuit een ander perspectief, het opnemen van verse technieken en technologieën.

Volgens marktonderzoek, klanten die volledig betrokken zijn, brengen 37% meer jaaromzet naar hun primaire bank dan de klanten die zijn ontkoppeld.

Vandaag, de customer engagement in banksector afhankelijk van drie essentiële factoren-

  • Effectieve communicatie
  • Real-time ervaring
  • Vertrouwen

    Omni-channel communicatie-systeem

crm activities in banking sector

Het grootste deel van de bancaire organisaties beginnen na te denken over de betrokkenheid van klanten na een nieuwe klant een rekening opent. Maar, in eerste instantie moet het aanzetten tot zelfs voordat de relatie begint. Communicatie is het beste medium te identificeren, richten en potentiële klanten aan te trekken in elk type bedrijf. De banksector is geen uitzondering.

De meer mensen wennen aan met online en mobiele communicatie, hoe meer bancaire organisaties integreren live chat, mobile app en social media kanalen met hun Customer Relationship Management software.

Bedrijven met de robuuste Omni-channel customer engagement beleid te behouden een gemiddelde van 89% hun klanten, in vergelijking met 33% voor bedrijven met een slechte Omni-channel beleid [Bron: Aberdeen].

Verder, mensen hebben persoonlijke voorkeuren ten aanzien van communicatiekanalen. Integratie van meerdere kanalen betekent dat je het geven van uw klanten meerdere mogelijkheden om hun favoriete medium kiezen.

Met uw banking CRM-software kunt u alle communicatiekanalen te integreren tot één platform, zodat u effectief kunt communiceren met potentiële en bestaande klanten.

Personaliseer Banking Experience

customer engagement strategies banking

Tijdens het maken van een financiële beslissing klanten meer informatie bronnen bij de bank. Vandaag, ze zijn in een veel betere positie dan de bedrijven die de omvang van de verkoop en marketing principes afgestemd.

Nu, klanten willen meer gepersonaliseerde diensten om het bankwezen te verbeteren. 70% van het kopen van ervaringen op basis van hoe de klanten het gevoel dat ze worden behandeld [Bron: McKinsey]. En ze willen zich speciaal voelen.

Echter, het leveren van een persoonlijke ervaring kan moeilijk zijn voor banken, als gevolg van de regelgeving en legacy-systemen die hen tegenhouden van ingrijpen op de mensen persoonlijk leven.

Maar, met de CRM voor bancaire sector kun je strategisch volgen financiële reis van uw klant, het organiseren van de ontnomen data. Zodra je de waardevolle inzichten uit uw data-analyse, U kunt uitzoeken juiste segmentaties klant, en in staat om een ​​aangepaste ervaring af waarvan elk segment zal.

Duidelijkheid van informatie

customer engagement activities in banking

Zoals in elke relatie, is het noodzakelijk om een ​​sterke basis van vertrouwen op te bouwen alvorens verdere stappen te zetten. Mensen hebben grote vertrouwen kwesties, als het gaat om een ​​financiële beslissing. Het is veel ernstiger dan het kopen van een doek of het kiezen van een hotel voor uw vakantie reis, als het gaat om u en de toekomst van uw gezin.

Frequente communicatie en een prachtige persoonlijke ervaring kan het vertrouwen niveau tot op zekere hoogte te verbeteren. Echter, de belangrijkste factor achter de fokkerij geloof in het hart van klanten is om hen te voorzien van accurate en duidelijke informatie.

Voordat communiceren met klanten, uw leidinggevenden moet voldoende informatie dingen duidelijk te maken en laten er geen twijfel voor verwarring.

De bancaire CRM-systeem beschikt over informatie management tools om te werken en informatie te delen. Beperkte toegang houdt de beveiliging van uw gegevens van anderen, terwijl het verbeteren van de samenwerking en product kennis binnen het team lid.

Zodra uw leidinggevenden hebben genoeg informatie om het hele onderzoek op te lossen, de klant zal geleidelijk gaan vertrouwen op je bank en het vertrouwen om een ​​rekening te openen vinden.

Conclusie

Vandaag, klanten hebben meer opties dan ooit tevoren, dankzij de mobiele technologie die het mogelijk maakt de bank om te reizen naar de klanten. Maar het meest interessante is de bank leidinggevenden kunnen ook profiteren van deze technologische vooruitgang.

Ramping up van uw customer engagement strategie is een waardevolle inspanning die hogere klantretentie zorgt. Customer engagement is de hoeksteen van een relatie die vertrouwen en loyaliteit omarmt, indien correct gedaan.

Gratis CRM Trail Banner

RECENTE BERICHTEN

Avatar for Kapture CRM
Auteur:
Kapture CRM
Over:
Dit is de admin.
Meer artikelen van: Kapture CRM

laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Vragen staat vrij
We bijten niet
Laatste nieuws Over CRM

LATEN WE HEBBEN EEN GESPREK

  • Uw bedrijf runnen vanuit de palm van je handen
  • Over precieze controle over uw sales activiteiten
  • Zorg voor continue ondersteuning na elk product te koop