Perisian CRM untuk Pemasaran e-mel: Bagaimana untuk mencapai ROI yang lebih tinggi

rumah > produktiviti > Perisian CRM untuk Pemasaran e-mel: Bagaimana untuk mencapai ROI yang lebih tinggi

Email Marketing

Adakah anda ingin untuk menyelaraskan pelanggan E-mel anda dan aktiviti pulangan? Adakah anda cuba untuk tali bersama-sama terlalu banyak aktiviti yang menghakis ROI anda?

Satu cara yang baik untuk mengatasi masalah ini adalah untuk mempunyai pemasaran e-mel pendekatan berdasarkan segmentasi pelanggan. Di dalam ini, anda pada dasarnya membahagikan penonton anda dan disediakan untuk e-mel yang betul dengan mesej yang berorientasikan pelanggan.

Hak senarai e-mel dibahagikan membolehkan anda menjadi lebih langsung dan tertumpu dengan aktiviti pemasaran e-mel anda. Dalam kata lain, berjalan yang disasarkan kempen pemasaran e-mel membolehkan anda mendapatkan ROI yang lebih tinggi.

Ini melibatkan memahami setiap segmen pelanggan.

Sebagai langkah pertama, anda perlu mengumpul dan segmen senarai e-mel anda. Anda boleh melakukan ini secara manual dengan menggunakan formula excel atau alat segmentasi pelanggan.

tetapi, mengapa bekerja keras? Kita tidak boleh hanya menggunakan template e-mel biasa?

Ini boleh ditunjukkan menggunakan template pemasaran e-mel.

Mari kita meneliti kes yang sama di mana e-mel segmentasi membuat perbezaan yang ketara -
E-commerce shopping cart pengabaian.

Ia adalah satu pengalaman yang sangat biasa telah keranjang belanja anda ditinggalkan oleh pengguna di pelbagai peringkat proses checkout. automasi pemasaran akan membantu anda menghantar e-mel peringatan atau mesej kepada pelawat ini, yang pernah berkata item tertentu ke kereta mereka, tetapi tidak mendapat sekitar untuk melengkapkan pembelian sebenar.

Anda boleh menghubungi mereka, mengingatkan mereka tentang pembelian kiri-belakang, atau mendapatkan maklum balas yang berharga tentang sebab-sebab barang yang ditinggalkan, atau mungkin anda boleh menawarkan diskaun khas pada item tertentu.

Pada akhirnya, anda boleh mengehadkan mesej e-mel kepada produk tertentu atau senarai produk.

Beberapa Idea tentang menjalankan Kempen Email Dioptimumkan

Pelanggan sasaran dari segi mesej dan pengaturan masa adalah faktor besar yang menentukan kejayaan Email kempen pemasaran.

A pemasaran e-mel yang dirancang juga boleh mengkompaun dan mengukuhkan pelbagai usaha pemasaran anda. Sebagai contoh, kempen e-mel yang berjaya boleh meningkatkan carian anda dan daya tarikan sosial dan seterusnya mendapat trafik masuk berharga.

Dalam usaha untuk mengkaji bagaimana ini jatuh ke dalam kategori pengoptimuman, mari kita mulakan dengan mengkaji takrif pengoptimuman.

dasarnya, Pengoptimuman bermakna bersisik keputusan anda dengan membuat penggunaan terbaik dan paling berkesan untuk sumber yang ada dalam dilema pemasaran anda.

Untuk ini, ia adalah penting untuk memahami keperluan pelanggan sebenar dan rayuan kepada mereka tuntutan.

An pemasaran E-mel dioptimumkan perlu segmentasi pelanggan fokus. Dalam bahagian ini, anda boleh mengoptimumkan kempen E-mel anda dengan mengikuti kriteria berikut,.

Anda boleh membahagikan khalayak anda berdasarkan parameter tertentu-

 • demografi peribadi seperti umur, dan lain-lain jantina.
 • kedudukan geografi, seperti negara, wilayah, pin kod dan lain-lain.

Anda juga boleh menapis berdasarkan aspek interaksi pembelian-

 • perbezaan psikologi, seperti motivasi, personaliti, tabiat pembelian dan lain-lain.
 • Peringkat-peringkat corong jualan
 • peringkat pembelian di mana perjalanan pelanggan itu terbengkalai
 • Bilangan lawatan pelanggan

Targeted Email Campaigns

Telah tersusun perjalanan pelanggan keseluruhan, anda boleh menggunakan strategi untuk menyasarkan setiap pelanggan segmen khalayak. Ini juga membantu anda memperibadikan perkhidmatan pelanggan anda.

dalam pengalaman yang lalu, anda boleh membuat kolam sasaran menggunakan senarai e-mel anda agregat. Anda juga boleh menentukan saluran dengan kadar pulangan lebih tinggi.

Ini membantu anda memetakan jumlah klik yang diperoleh melalui setiap saluran. lagi, ini membantu anda memaksimumkan ROI relatif bagi setiap saluran.

Kepentingan Automation Marketing

91% daripada pengguna yang paling berjaya bersetuju bahawa automasi pemasaran adalah "sangat penting" untuk kejayaan keseluruhan pemasaran mereka di seluruh saluran. Pemasaran saluran silang telah menjadi semakin penting dalam keadaan moden.

Marketing Automation tool

Tetapi apakah sebab-sebab di belakangnya? Apakah faedah automasi pemasaran?

automasi pemasaran-

 • Melaksanakan rancangan pemasaran dengan sempurna
 • Meningkatkan hubungan pelanggan
 • Ditubuhkan penglihatan web
 • Meningkatkan kesetiaan jenama
 • Memperkukuh penglibatan pelanggan yang lebih mendalam
 • Menguruskan matlamat jualan jangka panjang

A Pemasaran alat Automation membolehkan anda membawa bersama-sama ilmu menggabungkan data pelanggan dan membuat penempatan kempen e-mel mudah.

Anda juga boleh memudahkan proses pemasaran untuk mengurangkan risiko kesilapan dan mengatasi data. Akibatnya, kebanyakan syarikat kini menggunakan bersepadu perisian pengurusan perhubungan pelanggan untuk mencapai keperluan sasaran mereka.

Mewujudkan Email Frekuensi Kempen dan peringkat

E-mail Campaign Targeting

Seperti yang anda tahu, kempen pemasaran e-mel biasanya mod untuk melibatkan penonton. Ini memerlukan anda untuk menghantar e-mel di frekuensi yang betul.

Sama ada ia menghantar mesej peribadi atau kempen aitu standard, mempunyai dioptimumkan strategi penghantaran e-mel anda boleh bekerja keajaiban dengan penukaran memandu.

Menurut Aberdeen Kumpulan, e-mel peribadi meningkatkan klik melalui kadar oleh 14% dan kadar pertukaran tersebut 10%. Oleh itu, 96% syarikat percaya Email peribadi boleh meningkatkan prestasi pemasaran E-mel.

Dalam usaha untuk menjalankan kempen pemasaran E-mel peribadi, anda perlu membahagikan senarai pelanggan anda pada mulanya, perisian CRM akan membantu anda sampai ke sana.

Sebagai contoh - jika anda sedang menjalankan sebuah kilang pakaian, segmentasi bermusim akan menjadi perkara yang paling penting untuk strategi pemasaran E-mel anda.

secara logik, anda tidak boleh menghantar senarai pilihan musim panas pakaian dalam tempoh Januari bulan dan sebaliknya.

Dengan bantuan maklumat pelanggan, perisian CRM boleh mengasingkan mengikut segmentasi demografi / psikografik / geografi / tingkah laku pelanggan sasaran anda. Ini membantu untuk mengautomasikan proses pemasaran e-mel anda.

Mewujudkan satu-sama-satu komunikasi melalui E-mel atau segmentasi berdasarkan faktor-faktor seperti industri atau produk, faedah akan menambah titik yang relevan kepada mesej anda dan dengan itu meningkatkan kadar penglibatan anda.

Mencapai Penglibatan Pelanggan Substansial

Adalah jelas dari sebelumnya memperincikan bahawa strategi yang disasarkan dapat meningkatkan penglibatan pelanggan anda. penglibatan pengguna juga krusial meningkatkan inisiatif kesetiaan jenama anda.

CRM mempunyai potensi untuk mengambil perkhidmatan atau produk yang lebih mendalam anda ke dalam kehidupan pelanggan sasaran anda (sedia ada dan bakal) dengan cara yang sumber pemasaran atau pengiklanan konvensional hanya boleh bermimpi tentang.

Oleh channelizing data ke arah yang betul, bersepadu sistem CRM membolehkan anda untuk memandu ke arah advokasi melalui insentif pelanggan. Anda juga boleh menghantar mesej yang betul yang mungkin akan mengejutkan / menggembirakan pelanggan sasaran.

Ini kerja-kerja dalam sistem berlapis-lapis membantu anda menghantar mesej peribadi di pelbagai peringkat. Ini membantu anda untuk membina hubungan pelanggan jangka panjang yang stabil dan. Ia juga ketara meningkatkan e-mel anda kadar terbuka dan klik melalui kadar.

Oleh itu, mengesan mutlak ke atas data pelanggan, anda boleh meningkatkan pengekalan pelanggan syarikat anda dengan mengekalkan hubungan rapat dengan pelanggan anda.

Segmented E-mail Campaigns

jadi, sebagai kesudahan yang pasti, automasi pemasaran akan membantu menjana lebih banyak petunjuk dan meningkatkan kadar ROI anda pada jangka masa panjang.

kesimpulan

Jualan dan pemasaran pasukan bersatu dengan satu hasil rangsangan purpose- biasa. Mempunyai pemasaran e-mel yang disasarkan membantu anda lebih baik untuk merayu dan menukar penonton anda.

Satu strategi pemasaran e-mel berstruktur akan membolehkan anda untuk mensasarkan dan memperoleh pelanggan dengan kecekapan yang lebih tinggi. Ia juga membantu anda untuk mengumpul lebih banyak data, supaya anda boleh meningkatkan pelbagai di tempat lain pemasaran.

Sebaik sahaja anda mempunyai sistem pembahagian e-mel, anda boleh sentiasa menambah e-mel baru dan meningkatkan kekuatan senarai anda. Anda juga boleh menggabungkan atau membahagikan lagi senarai yang dikumpul.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

2 Comments

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

 • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
 • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
 • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk