pengurusan corong jualan: Mengapa petunjuk lama anda tidak bernilai kurang

rumah > produk > Pemasaran > pengurusan corong jualan: Mengapa petunjuk lama anda tidak bernilai kurang

Acclerate jualan Pergerakan Funnel
How long does it take for your company to recognize an individual or an organization that could be interested in your products? Berapa lama masa yang diambil untuk syarikat anda untuk melibatkan diri dengan rantai itu dan memahami keperluan mereka, dan mengenal pasti jika mereka lebih cenderung untuk membeli produk? akhirnya, berapa lama masa yang diambil untuk syarikat anda untuk duduk dengan calon pelanggan dan berakhir dengan pelanggan baru?

Jawapan kepada semua soalan-soalan ini mempunyai nilai yang amat besar bagi syarikat untuk menentukan purata tempoh proses jualan mereka, betul dari membawa pengenalan penukaran jualan. Satu cara yang berkesan untuk menggambarkan data yang untuk perspektif jualan yang lebih jelas ialah dengan mewakili dalam bentuk corong jualan menggunakan perisian jualan.

A corong jualan adalah grafik yang, bertingkat angka yang menandakan peringkat yang mendahului pergi melalui sebelum ianya ditukarkan kepada pelanggan pembelian. Peringkat awal corong jualan - memimpin generasi dan kelayakan - dikendalikan oleh pasukan pemasaran, mana petunjuk yang berkelayakan dikenal pasti dan dikemukakan kepada pasukan jualan, yang kemudian bekerja pada data pemasaran untuk menganalisis keperluan pelanggan dan menutup perjanjian itu dengan menawarkan produk yang berkaitan.

Objektif utama membina corong jualan adalah untuk mengiktiraf kesesakan dalam proses penjualan yang menjejaskan produktiviti keseluruhan syarikat dan meningkatkan masa yang diperlukan untuk tanah perjanjian. Menggunakan maklumat yang, jualan dan pemasaran pasukan bekerja secara sinergi dan sedar di mana mereka harus menumpukan usaha mereka untuk menghapuskan halangan dan mengurangkan tempoh kitaran jualan.

Apa corong jualan ini adalah untuk analisis, automasi pemasaran adalah untuk pelaksanaan. automasi pemasaran adalah alat yang membolehkan pasukan pemasaran untuk meningkatkan kecekapan operasi pengurusan petunjuk mereka. Pelbagai cara di mana satu pasukan boleh menggabungkan automasi pemasaran ke dalam lipatan mereka, plumbum pemarkahan, penggredan plumbum dan plumbum asuhan. Satu ciri utama teknik-teknik automasi pasaran adalah supaya ia dilakukan sebelum membuat hubungan dengan rantai, dan membolehkan syarikat itu tahu yang membawa akan memerlukan usaha-kurangnya untuk menghasilkan hasil yang maksimum.

Lead Pemarkahan

Setiap syarikat mempunyai pangkalan data yang luas yang menyimpan semua jenis maklumat mengenai petunjuk mereka, termasuk bagaimana mereka memilih untuk berinteraksi dengan syarikat. Satu pasukan pemasaran layak mendahului berdasarkan tahap kepentingan yang memaparkan utama dalam produk syarikat dengan mengkaji bahawa pangkalan data untuk corak - ini adalah kesesakan dalam corong jualan.

Marketing automation takes the qualification task off the team’s hands by using lead scoring – automatically recognizing actions that imply interest in the company, such as contacting the company or requesting a trial, and assigning a scale-based score that shows the sales team how likely the lead can be converted to a customer.

Lead Grading

Another qualifier that a company uses for its leads are based on elements like their purchasing power, demografi, firm size, dan lain-lain. These are easier to recognize than interest levels, bagaimanapun, they too can utilize a lot of unnecessary time from the marketing team’s schedule.

Lead grading is another marketing automation technique that auto-qualifies leads based on how well they fit with the company’s products and services, and how likely they are to do business with the company.

Lead Nurturing

Lead scoring and grading are used to rank leads and filter out the bad or lost ones. Walau bagaimanapun, there are still some leads out there that require a small amount of convincing to become converted into a long-term customer.

Pasukan pemasaran dapat mengenali ini petunjuk tertentu dan secara automatik jadual e-mel yang menyediakan kandungan yang relevan kepada prospek, tanpa menolak untuk dijual. Ini membina kepercayaan dalam mereka dan memudahkan hubungan antara kedua-dua. oleh itu membawa dipupuk kepada keadaan yang berkelayakan, selepas itu pasukan jualan boleh mengambil alih, membantu prospek memahami cadangan nilai mereka dan akhirnya menutup perjanjian itu.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

  • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
  • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
  • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk