Adalah jualan pengurusan saluran paip yang benar-benar penting untuk pertumbuhan jualan?

rumah > produk > Jualan > Adalah jualan pengurusan saluran paip yang benar-benar penting untuk pertumbuhan jualan?

Sales pipeline management

Semua pertubuhan pasti bercita-cita untuk pertumbuhan yang lebih cepat dan lebih bijak untuk proses jualan mereka.

Dalam ekosistem perniagaan moden, mempunyai untuk menolak pelanggan ke dalam membeli produk anda kemungkinan besar akan menjadi tidak produktif. sebaliknya, proses jualan anda harus menjurus ke arah nudging pelanggan ke dalam melihat cadangan pembelian menambah nilai yang besar kepada proses pembelian mereka.

Proses jualan berlangsung dengan cara langkah demi langkah yang pasti mengambil masa untuk menyebabkan pembelian.

Proses-proses langkah demi langkah yang dipanggil sebagai saluran paip jualan yang mendahului tertentu perlu melalui sebelum penukaran. pengurusan saluran paip jualan adalah benar-benar penting untuk menjalankan proses mampan.

Mengapa anda memerlukan saluran paip dijual?

Mana-mana pengurus perlu sentiasa tahu jawapan kepada beberapa soalan penting-

 1. Adakah anda tahu apa yang telah berubah sejak minggu lepas dalam perniagaan anda?
 2. Adakah anda mengenal pasti sumber plumbum ROI tinggi anda?
 3. Adakah anda tahu prospek jualan masa depan yang terbaik?
 4. Adakah anda menolak eksekutif jualan anda betul?

Mana-mana soalan-soalan ini boleh meninggalkan anda mengetuai menggaru; Ia boleh dibentangkan sebagai teka-teki untuk pasukan dalaman anda. lebih-lebih lagi, anda juga boleh masuk ke dalam permainan meneka semata-mata.

Sebagai perkara fakta, walaupun anda mengetahui langkah-langkah yang diperlukan untuk menjawab soalan-soalan ini; ia boleh menjadi tidak praktikal untuk benar-benar memikirkan keluar data yang tepat.

Dalam situasi ini, anda memerlukan saluran paip jualan untuk menyatukan dan mengira nombor yang betul.

pengurusan saluran paip jualan adalah penting untuk semua perniagaan yang bergantung kepada saluran jualan atau pasukan jualan untuk memacu pertumbuhan pendapatan. Ia adalah gambaran visual yang jelas tentang prospek jualan dan proses. Ramalan saluran paip jualan berkesan mempengaruhi strategi perniagaan syarikat.

Ia membolehkan anda untuk mula meletakkan setiap prospek anda secara berperingkat yang pasti di sepanjang saluran paip jualan. Anda juga boleh mengenal pasti kursus masa depan yang terbaik untuk menukar setiap prospek. Gambar rajah di bawah mewakili saluran paip jualan yang terlalu mudah, daripada memperoleh kelebihan jualan untuk penukaran akhir.

Sales Pipeline Management Stratergic

Saluran paip jualan segmentasi juga boleh membuat corong jualan anda.

 • Dengan pengurusan saluran paip jualan sesuai, ramalan jualan menjadi nyata, bukan hanya tekaan.
 • Ia mengurangkan risiko taksiran palsu.
 • usaha menjual dipecahkan kepada peringkat yang jelas.
 • Ia membantu untuk mengenal pasti peluang yang hilang dan mencegah kehilangan masa depan

Sales Pipeline for business

Walau bagaimanapun, 44% daripada syarikat-syarikat fikir mereka tidak berkesan menguruskan saluran paip jualan (sumber: Hub Spot). data yang kompleks dan sentiasa berubah ekonomi pasaran membuat perkara yang lebih rumit dalam keadaan hari ini. Satu sistem pengurusan jualan saluran paip lengkap boleh membuat kerja anda lebih mudah.

yang perisian pengurusan jualan boleh membantu anda mendapatkan yang terbaik daripada saluran paip jualan anda. sekarang, mari kita berbincang bagaimana perisian CRM berkesan boleh mengukuhkan sistem talian paip jualan anda?

 1. Better Business Management

Matlamat utama perancangan jualan adalah cara yang lebih bijak untuk menguruskan prospek. pengurusan jualan anda secara keseluruhan adalah gabungan pengurusan prospek anda. Mempunyai pengurusan prospek keseluruhan yang lebih baik bermakna bahawa pengurusan jualan anda secara keseluruhan juga menjadi lebih baik.

Dengan pengurusan prospek yang lebih baik, anda boleh mendapat mengekang keseluruhan yang lebih baik untuk proses anda gali.

 1. Berpusat Data Pelanggan

Saluran paip jualan biasanya bermula melalui platform jualan yang menggabungkan pelbagai operasi jualan berterusan. Ini juga berlaku untuk menjadi cara terbaik untuk mengumpul semua data pelanggan yang berkaitan.

Anda juga perlu untuk mengekalkan berdekatan pekerja dan pelanggan komunikasi. Ini bermakna bahawa anda boleh mengakses pekerja anda melalui data pelanggan berpusat.

Pelayan awan juga cara yang selamat untuk menyimpan dan berkongsi data pelanggan anda. Ini termasuk maklumat hubungan, sejarah pembelian, ringkasan interaksi, mesyuarat akan datang, peringatan dan lain-lain.

 1. Keutamaan dan sistematik pengesanan Lead

Saluran paip jualan membolehkan anda tahu, yang prospek lebih hampir kepada penukaran dan yang petunjuk adalah lebih jauh dari penukaran mungkin. Sistem maklumat berpusat membolehkan jurujual dengan mudah membuat susulan dengan setiap petunjuk.

Dalam kes ini, yang platform CRM juga membantu anda menjana arahan yang lebih berkualiti untuk perniagaan anda.

sistem pengurusan kenalan, adalah reka bentuk papan pemuka yang sangat diakses dan berfungsi, sementara tiket sistem dan jualan mengesan ciri-ciri yang sangat serasi dalam menjana prospek jualan masa depan.

 1. Memperkasakan Pengurusan Pemasaran

Sistem merangkumi semua Pengurusan Pelanggan membantu mewujudkan, mengesan dan menguruskan kempen pemasaran berkesan. pendekatan mesra pelanggan memberikan anda pemahaman yang sempurna tentang keperluan pelanggan dan jangkaan mengenai perkhidmatan atau produk anda. Jadi ia mudah untuk membentuk strategi pemasaran dengan menganalisis data pelanggan dengan sistem CRM bersepadu.

integrasi media sosial juga boleh membantu menjana lebih banyak lalu lintas di laman web anda. Anda boleh menguruskan kempen media sosial, pemasaran e-mel dan pengurusan petunjuk pada platform CRM tunggal.

 1. Masa nyata Jualan Ramalan

Anda perlu melampaui andaian manakala mengiktiraf jualan masa depan. Ini termasuk menganalisis analisis terkini dan bukannya bergantung kepada gerak hati semata-mata dan tekaan.

Ramalan jualan tidak sesuai boleh menyebabkan teruk merosakkan projek masa depan anda.

pengurusan yang berkesan saluran paip jualan

Saluran paip jualan adalah satu cara yang berkesan untuk mengatur dan menyelaraskan transaksi anda yang berterusan. Berdasarkan interaksi hadir, anda boleh membahagikan prospek anda sebagai panas, panas dan sejuk.

Sales Pipeline prospects

Ini membentuk penerangan yang agak tepat tentang peluang penukaran.

 1. Penilaian risiko yang tepat dan pengurusan

Saluran paip jualan berfungsi dengan baik membolehkan anda mengenal pasti bahagian proses jualan yang prospek anda overwhelmingly drop-off.

Ini memberi anda peluang untuk memahami punca kebocoran, menganalisis prospek, dan sistematik proses jualan. Oleh terpilih menetapkan proses jualan anda, anda juga boleh meningkatkan kadar pengambilalihan pelanggan. Oleh itu, ini memainkan peranan utama dalam meningkatkan pengambilalihan pelanggan secara keseluruhan.

kesimpulan

Cara terbaik untuk mempunyai kawalan kedap air atas apa yang berlaku dalam saluran paip jualan anda adalah melalui perisian CRM. Ia bukan sahaja menyediakan kitaran jualan jelas kelihatan, tetapi juga memasang segmen pelbagai proses jualan pada jualan biasa paip papan pemuka.

Selepas mempunyai keyakinan anda pengurusan saluran paip jualan, anda boleh memikirkan strategi yang disemak semula untuk mengambil langkah seterusnya dalam industri.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

 • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
 • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
 • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk