Peranan automasi dalam proses jualan anda: Bagaimana ia berfungsi dan meningkatkan aktiviti jualan anda

rumah > produk > Jualan > Peranan automasi dalam proses jualan anda: Bagaimana ia berfungsi dan meningkatkan aktiviti jualan anda

Role of automation in sales

Perkataan kreativiti dan wawasan biasanya dibuang wujud graviti lebih besar dalam perbincangan jualan. Tetapi dalam situasi perniagaan sebenar, konsep kreativiti dan pandangan dikhaskan untuk kejuruteraan dan pemasaran jabatan. Pasukan jualan jelas dijangka menutup tawaran dan mendapatkan pelanggan dengan kekecohan kurangnya mungkin.

Dalam pasaran kini tepu dan berdaya saing, organisasi perlu menjadi lincah dan fleksibel untuk menyesuaikan diri dalam mengubah senario jualan. Ini menuntut satu sebab lebih mendesak untuk menyemai kreativiti yang lebih baik untuk memperbaiki keadaan jualan anda yang sedia ada.

Dalam situasi ini, yang sebahagian atau sepenuhnya sistem jualan automatik ketara boleh meningkatkan kecekapan dalam proses jualan anda.

Dalam artikel ini, kita akan memeriksa automasi dalam situasi jualan yang berbeza. Anda juga akan belajar tentang faktor-faktor yang terlibat dalam membuat lelaran dan penyelewengan untuk memperbaiki keadaan jualan anda yang sedia ada. Ini akan membantu anda mencapai pertumbuhan perniagaan yang lebih cepat.

Peranan Kreativiti dalam Pengurusan jualan Modern

Aliran masuk biasa kreativiti dan pandangan adalah suatu keperluan dalam menguruskan cabaran jualan moden. proses jualan moden adalah berbeza daripada kaedah yang dicuba dan diuji.

Mari kita berfikir untuk kali kedua, mengapa pengurusan jualan moden adalah begitu berbeza?

Dalam erti kata yang tradisional, program pemasaran atau jangkauan pelanggan bertanggungjawab untuk datang-up dengan senarai kenalan prospek. selepas itu, alamat ini sedang dibayangkan melalui Mailer langsung atau initiators perbualan lain. Jika anda menerima maklum balas pelanggan, pasukan jualan anda boleh menendang ke dalam tindakan dan mengambil ia ke hadapan untuk peringkat akhir penukaran.

Sebab-sebab kegagalan pendekatan jualan Traditional

 1. pengguna sentiasa dihujani dengan e-mel yang mengalir kepentingan dalam saluran ini
 2. Kadar kejayaan untuk tetap e-Mailer dan outreaches panggilan yang sentiasa berkurangan
 3. biasanya, pelanggan memilih untuk membalas melalui saluran yang berbeza
 4. Ia sukar untuk memilih antara pilihan-pilihan yang bercanggah
sekarang, Pertimbangkan Modern jualan Pendekatan

Semua sebab-sebab kegagalan yang dinyatakan di atas boleh mungkin diatasi melalui berikutan pendekatan jualan automasi yang dibolehkan.

Sales automation approachApabila anda melihat dengan lebih tajam, pendekatan jualan anda boleh biasanya diwakili dalam borang ini.

Proses kitaran terdiri daripada langkah-langkah. Ia membantu anda memahami satu kebenaran mutlak:

pendekatan jualan automatik adalah satu proses evolusi yang berterusan.

Peringkat awal melibatkan hanya mengambil ke hadapan beberapa prosedur jualan sedia ada. Siri awal jualan, bursa melibatkan mendapatkan maklumat fokus tentang keadaan jualan semasa.

Kemudian anda boleh membuat perubahan kepada proses jualan anda dan menilai kesan perubahan.

Sistem ini membantu anda memahami cabaran yang sedia ada dan perubahan yang mungkin. Anda juga boleh memahami kesan penyelewengan mungkin dalam aliran jualan anda yang sedia ada. Ini membantu anda sifar dalam pada perubahan yang boleh bertukar-menjadi perubahan yang paling berkesan dalam hasil jualan akhir.

Di bahagian awal, pertama sekali anda melaksanakan proses jualan pra-wujud.

selepas itu, anda boleh memahami kelemahan dalam prosedur jualan semasa anda dan kemungkinan perubahan yang boleh dibuat untuk menetapkan mereka. Pendekatan ini juga membolehkan anda untuk membuat perubahan yang lebih tajam yang membawa penambahbaikan yang berterusan dalam keadaan jualan anda yang sedia ada.

Kejayaan pendekatan ini bergantung kepada mendapatkan kemasukan tetap idea dan konsep dalam perniagaan anda. Anda juga perlu mempunyai pemahaman yang lebih baik untuk melaksanakan idea-idea ke dalam proses perniagaan harian anda. Ini membolehkan anda untuk mengekalkan proses jualan anda untuk kejayaan yang lebih besar.

Untuk ini, anda memerlukan sistem konkrit untuk mengesan dan menguruskan keseluruhan tanggungjawab jualan anda.

Ini membolehkan anda untuk mengikuti satu proses kreatif untuk mencapai pandangan yang betul dan peningkatan dalam urus niaga jualan anda berterusan.

Ini juga bermakna bahawa automasi dengan sendirinya adalah cara yang lebih daripada satu proses penjanaan idea mudah. Pendekatan jualan automatik melibatkan pelbagai langkah-langkah pengumpulan maklumat, pengurusan Data, senarai pelanggan bangunan dan lain-lain ....

Anda memerlukan sistem yang menyeluruh yang menggabungkan akhir-ke-hujung tanggungjawab jualan untuk membuat keputusan yang tepat dengan kesilapan yang minimum. biasanya, ini juga akan memerlukan lebih fleksibiliti dalam menangani cabaran dan peluang dalam menangani tanggungjawab jualan anda.

Memperbaiki struktur pasukan jualan anda

Mengikut kajian yang dijalankan oleh pasukan penyelidikan HBR, penstrukturan pasukan jualan anda dan organisasi adalah faktor yang sangat penting yang menentukan kejayaan utama anda.

Improving sales process

Antaranya, organisasi berjaya mempunyai beberapa bentuk prosedur melapor atau automasi ketat.

Apabila anda datang untuk memikirkan ia, yang jualan automatik melaporkan mempunyai banyak kelebihan.

Ia memberikan anda laporan segera ke atas perolehan pendapatan dan margin jualan.

Ini membolehkan anda untuk memberi tumpuan kepada keupayaan kanan di jabatan jualan bimbang anda. Ia juga mewujudkan fleksibiliti terbina yang membantu anda membuat keputusan yang dikuatkuasakan dan penambahbaikan dalam keadaan jualan semasa anda.

Ini membolehkan anda untuk membuat perubahan yang tepat untuk mewujudkan kitaran jualan optimum.

Meningkatkan Persefahaman Market anda dan Penembusan

Dalam pasaran yang sangat sesak, pemasaran dan jualan cabaran terbesar adalah mencapai kehadiran yang diperlukan dalam pasaran yang kompetitif. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai mencapai penembusan yang betul dalam pasaran yang kompetitif dalam artikel ini.

Jika anda dapat dilihat kepada kakitangan yang bersesuaian dan khusus kanan, dengan serta-merta boleh meningkatkan kadar penukaran anda.

Kunci untuk mencapai penembusan betul adalah segmentasi pelanggan dan jangkauan fokus.

Ia dicapai dengan profil pelanggan untuk menguruskan data hubungan pelanggan.

Ini membolehkan anda untuk mengekalkan data pelanggan Omni-saluran diperlukan untuk mencapai pelbagai pelanggan.

Sistem ini membolehkan anda memulakan perbualan menengah melalui mailer khusus pelanggan atau initiators perbualan lain seperti alamat tertentu.

Meningkatkan Exchange nilai pelanggan anda

Dalam kebanyakan keadaan, keupayaan anda untuk menutup tawaran adalah bergantung kepada faktor yang sangat penting - meningkatkan pertukaran nilai pelanggan.

Berbanding memberikan diskaun dan tawaran, automasi membolehkan anda membina pendekatan yang lebih berorientasikan pengguna untuk meningkatkan nilai pelanggan individu anda.

Untuk ini, anda perlu terlebih dahulu memahami unsur-unsur yang berbeza yang meningkatkan pertukaran nilai pelanggan anda.

automation in sales

Seperti data ini, keupayaan untuk memahami dan memperbaiki setiap aspek interaksi pelanggan adalah sangat penting.

Ini adalah beberapa faktor yang mungkin mempunyai kepentingan yang paling tinggi:

 1. interaksi pelanggan
 2. Interaksi peribadi
 3. jualan silang / Up jualan
 4. Segmentasi Pelanggan
 5. Mewujudkan pengalaman saluran Omni

Anda boleh mengawal dan melelar faktor-faktor yang berbeza melalui automatik proses jualan. Ia juga membantu anda mengekang pada berbilang proses yang sedang berjalan dalam hari anda.

Bawa pulang:-

biasanya,pengurus pengurusan atau jualan jarang boleh menghabiskan perhatian yang cukup pada setiap prospek atau pelanggan.

Jika anda boleh mengautomasikan aktiviti-aktiviti tertentu, ia membebaskan-up lebih banyak masa dan tenaga pada aktiviti untuk mencapai pulangan yang lebih baik.

Pendekatan jualan automatik membolehkan anda mengawal dan menyelaras aktiviti-aktiviti untuk matlamat jualan jangka panjang anda sendiri.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

 • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
 • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
 • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk