Bagaimana Untuk Memaksimumkan E-Commerce Khidmat Pelanggan

rumah > Khidmat Pelanggan > Bagaimana Untuk Memaksimumkan E-Commerce Khidmat Pelanggan

Customer Service Software

Pada tahun-tahun kebelakangan ini, kita telah menyaksikan kenaikan belum pernah berlaku dalam penggunaan mudah alih dalam urus niaga e-dagang, perkhidmatan pelanggan dan perniagaan. sebenarnya, kajian yang dijalankan oleh Gartner mendapati kira-kira 89% satu perniagaan yang merancang untuk bersaing terutamanya berdasarkan pengalaman pelanggan mereka. Ramai pengguna membuat keputusan sama ada mereka akan melibatkan diri dalam perniagaan dengan syarikat yang berdasarkan kepada kualiti CX mudah alih. Pengalaman pelanggan mudah alih dengan ciri-ciri mudah diakses, sumber dan maklumat yang mudah diperolehi dengan usaha yang minimum pelanggan meningkatkan kesetiaan pelanggan dan tahap pengekalan. Dalam usaha untuk mendekati kepada pelanggan yang mencari sokongan di telefon bimbit dan memberikan pengalaman pelanggan yang berkualiti tinggi, syarikat-syarikat perlu mengamalkan "mudah alih yang pertama" Strategi. Ini bermaksud, segala-galanya yang memerlukan pelanggan untuk melakukan, dapat ia belajar tentang produk baru, menerima sokongan pelanggan, atau berbual dengan pekerja, boleh dilakukan pada peranti mudah alih dengan tiada pengurangan pengalaman pelanggan.

Cara di mana organisasi E-dagang boleh meningkatkan perkhidmatan pelanggan

 • Pengalaman Pelanggan pada Mobiles – pengalaman pelanggan miskin dan kesukaran pelayaran adalah kebimbangan utama. Sebelum kerajinan strategi peranti mudah alih, syarikat perlu membuat keputusan sama ada mereka ingin membuat laman web mudah alih responsif, yang boleh menjadi hanya versi mudah alih laman web desktop, atau mereka bentuk aplikasi khusus untuk pengguna mudah alih. Banyak laman web yang direka bentuk untuk dipaparkan pada skrin desktop dan komputer riba. Jika laman web yang tidak mudah alih responsif, kandungannya tidak dipaparkan dengan betul pada skrin mudah alih yang lebih kecil, mengakibatkan pengalaman pengguna yang miskin. Sebagai contoh, gambar-gambar dan teks mungkin tidak dipaparkan dengan betul, elemen halaman yang tidak betul diskalakan dan butang navigasi mungkin sukar untuk mencari dan klik.
 • Pelbagai Mobile Channel Engagement: Untuk benar-benar berhubung dengan pengguna mudah alih, syarikat mesti melibatkan mereka melalui saluran mudah alih berbilang. Orang menggunakan peranti mudah alih untuk pelbagai aktiviti seperti mesej teks, melayari melalui media sosial, platform chat berasaskan internet, melayari dan lain-lain internet. Satu penyelidikan oleh Haywire, platform SMS untuk perniagaan, mendapati bahawa 67% profesional perniagaan telah menggunakan SMS untuk komunikasi perniagaan. Engagement melalui mesej teks, Twitter dan platform lain mungkin tidak berkesan untuk setiap model perniagaan, tetapi adalah contoh bagaimana perniagaan boleh menjadi mesra mudah alih-lebih.
 • Membina Repository Pengetahuan: Kedua cabaran paling biasa adalah apabila pelanggan menggunakan carian dalaman laman web syarikat di mana-mana peranti, dan alat carian memaparkan hasil yang tidak relevan. Kebanyakan pengguna hanya menyerah untuk mengelakkan kesulitan semata-mata sorting melalui banyak hasilnya pada peranti mudah alih. Ini adalah satu pengalaman pelanggan miskin yang amat menggusarkan pelanggan dan memaksa mereka untuk memanggil syarikat itu, tulis e-mel, atau mengambil perniagaan mereka di tempat lain. Ingat, perkhidmatan pelanggan yang terbaik ada perkhidmatan di semua. Sebuah syarikat perlu menilai semula pangkalan data taliannya artikel, Soalan Lazim dan dokumen sokongan dengan peningkatan dalam pengurusan pengetahuan untuk mengatasi masalah ini. maklumat penting seperti penghantaran dan pulangan dasar perlu jelas disebut dalam laman web itu sendiri. Perniagaan juga menggunakan perisian ejen maya yang pada dasarnya adalah enjin carian yang lebih canggih. Ia menggunakan pemprosesan bahasa semula jadi dan senarai keseluruhan soalan untuk memahami pertanyaan tepat pelanggan dan menyediakan jawapan yang terbaik.
 • Mewujudkan perkhidmatan pelanggan bijak: Ia bukan sahaja automasi, tetapi cara yang bijak dan sesuai untuk mengautomasikan yang penting dalam perkhidmatan pelanggan. Menggunakan teknologi canggih seperti pembelajaran mesin, anda boleh menyediakan perkhidmatan pelanggan yang lebih bijak dan lebih baik. Semakin data syarikat anda mempunyai, lebih mesin belajar, algoritma lebih bijak dan lebih tepat menjadi. Kelebihan perkhidmatan pelanggan bijak adalah bahawa anda boleh memenuhi keperluan pelanggan anda sebelum mereka menghubungi anda. Sebagai contoh, laman web e-dagang popular seperti Flipkart dan Amazon sering memaparkan pembelian yang disyorkan berdasarkan aktiviti sebelum, seperti menunjukkan anda pilihan kes telefon mudah alih jika anda baru-baru ini membeli telefon yang.
 • Sokongan Pelanggan Software: syarikat E-dagang akan mendapat manfaat banyak dengan menggunakan sistem CRM yang menyediakan pelbagai jenis keupayaan integrasi dan yang boleh membantu menaik taraf sistem sokongan mereka dan membuat perniagaan mereka sepenuhnya mudah alih. Kapture CRM membolehkan pelanggan untuk menghantar mesej chat segera terhadap pesanan mereka melalui aplikasi mudah alih anda sendiri. Ia menyediakan sokongan segera dan membantu meningkatkan peluang tempahan pesanan anda melalui 20%. data pelanggan secara automatik dikemaskini dalam pangkalan data untuk mencerminkan maklumat terkini.

Customer Experience

Kapture CRM juga mengedarkan permintaan perkhidmatan diterima dan balasan yang eksekutif sokongan anda berdasarkan mana-mana kaedah-kaedah yang telah ditetapkan seperti sumber bijak secara automatik, produk bijak, keutamaan dan lain-lain bijak. Ini membolehkan anda untuk melihat hanya mereka permintaan yang berkaitan dengan pasukan anda. Sebagai tambahan, terdapat juga papan pemuka hidup yang memaparkan pandangan terasing permintaan pelanggan pelbagai jenis seperti aduan, permintaan pertukaran, isu-isu perintah, Isu penghantaran atau mana-mana kategori lain.

Customer Support Software

 • Sosial Khidmat Pelanggan: Untuk berkesan menyasarkan pelanggan milenium, ia adalah perlu untuk mengambil jalan keluar dengan promosi dan komunikasi di saluran media sosial seperti Facebook, Twitter dan YouTube. perniagaan E-dagang boleh melibatkan diri dengan pelanggan mereka dengan mewujudkan dan membangunkan strategi menggunakan platform percuma. Kelebihan ini adalah bahawa ia membolehkan anda untuk menangani isu-isu pelanggan atau pertanyaan lebih cepat daripada pelanggan tradisional memanggil sokongan atau tiket penyerahan. Ini akan membantu dalam mencapai pengalaman pelanggan eCommerce yang lebih baik dan meningkatkan kesetiaan pelanggan dan hasil pada kos yang lebih rendah.
 • E-mel Transaksi peribadi: e-mel transaksi adalah e-mel susulan yang syarikat menghantar selepas setiap transaction.Instead menggunakan tradisional, tetapi nada usang, menyesuaikan e-mel anda seperti menjawab rakan. Satu cara yang tidak rasmi untuk berkomunikasi dengan pelanggan anda yang menggunakan segar yang, nada lebih yakin sering dihargai kerana mereka bercakap tentang perasaan peribadi, mana pelanggan boleh dengan mudah berkaitan dengan.

Antara faktor-faktor yang perlu dipertimbangkan apabila membangunkan CRM mudah alih untuk pengalaman pelanggan adalah:

 • Jenis interaksi mudah alih: Perniagaan perlu memahami pilihan mudah alih pelanggan mereka dan apa jenis maklumat yang mereka harapkan dari aplikasi. Ini boleh berbeza-beza mengikut jenis aplikasi dan fungsinya. Ini akan membantu syarikat-syarikat mereka bentuk antara muka pengguna yang bersih dan minimalis.
 • interaksi pelanggan peribadi: pengalaman pelanggan mudah alih adalah satu komponen penting dalam strategi omnichannel syarikat-syarikat '. Syarikat-syarikat boleh memanfaatkan sepenuhnya peluang yang perkhidmatan pelanggan mudah alih menyediakan; sebagai contoh, menentukan lokasi pelanggan dari GPS beliau telefon / anaknya, yang boleh menjadi lebih kritikal dalam interaksi. Mereka juga boleh menawarkan kupon dan tawaran istimewa secara eksklusif kepada pembeli mudah alih berdasarkan sejarah membeli-belah dan tabiat mereka.

sokongan mudah alih akan melihat peningkatan berterusan layan diri dan meja bantuan sumber dan alat. Ini adalah situasi menang-menang untuk organisasi serta pelanggan kerana kos yang lebih rendah menyediakan perkhidmatan dan pilihan yang semakin meningkat daripada pelanggan untuk platform mudah alih berbanding saluran perkhidmatan lain. live chat, satu lagi saluran sokongan popular yang mempunyai skop yang besar untuk penambahbaikan dan keserasian mudah alih yang lebih baik. Dan akhirnya, pada masa hadapan, kita mungkin melihat lebih banyak penyesuaian sokongan mudah alih kepada pelanggan individu, yang mana banyak nilai yang belum diterokai saluran sokongan dalam talian akan ditemui.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Archit
Pengarang:
Archit
mengenai:
Archit menggabungkan quirkiness dan ketampanan dalam penulisannya. Di luar kerja, Ia mengasihi gabungan buku yang baik dan kopi panas.
Lebih banyak artikel oleh: Archit

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

 • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
 • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
 • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk