Bagaimana untuk meningkatkan pengalaman pelanggan dengan mengekalkan semangat pekerja yang baik?

rumah > produktiviti > Bagaimana untuk meningkatkan pengalaman pelanggan dengan mengekalkan semangat pekerja yang baik?

Meningkatkan pengalaman pelanggan dengan mengekalkan semangat pekerja yang baik

A 'objektif perniagaan adalah untuk berkhidmat kepada pelanggan seberapa banyak yang mereka boleh, dan berbuat demikian sambil membina hubungan yang saling menguntungkan. Jika pelanggan gembira berurusan dengan organisasi, maka itu bermakna bahawa mereka berpuas hati dengan wakil perniagaan - antara muka tunggal mereka dengan organisasi.

Untuk perniagaan yang berjalan dengan cekap dan memenuhi objektifnya, mereka bukan sahaja perlu bekerja keras untuk melibatkan diri dengan pelanggan mereka, tetapi juga pekerja mereka sendiri, kerana mereka adalah hidup-daya organisasi dan adalah orang-orang yang memastikan bahawa ia berjalan dengan cekap dan lancar pada setiap masa. Satu pasukan bermotivasi juga kreatif, berkesan dan lebih cenderung untuk menetapkan imej perniagaan yang betul, dan menjadikan petunjuk yang diterima dan menjadi pelanggan jangka panjang.

A tidak puas hati atau pekerja malas tidak boleh berkesan melibatkan diri dengan pelanggan, dan amat mungkin kalah pada mana-mana pelanggan yang berpotensi. tambahan pula, kehilangan pelanggan bermakna kerugian dalam imej jenama dan pengalaman pelanggan, yang keputusan lagi masuk lebih banyak perniagaan hilang – ia adalah satu kitaran ganas.

perniagaan mesti mengenal pasti dan cuba untuk menghapuskan sumber(s) pengunduran seorang pekerja dalam usaha untuk menaikkan semangat mereka, supaya mereka dapat berinteraksi dengan pelanggan. Untuk memastikan bahawa pekerja itu betul melibatkan diri dengan pelanggan, setiap perniagaan mesti mengikut prosedur tertentu menggunakan mana mereka boleh mengukur semangat pekerja serta kepuasan pelanggan dengan pekerja semasa mesyuarat jualan.

Mendapatkan maklum balas daripada pelanggan anda

Cara yang paling mudah dan terbaik untuk mengetahui bagaimana wakil anda bekerja dalam bidang adalah dengan meninjau pelanggan dan bertanya kepada mereka bagaimana mereka menilai kelakuan pekerja. Kaji selidik ini sama ada boleh ditolak dalam masa nyata, selepas sistem mengesan bahawa mesyuarat itu adalah lebih, atau ia boleh dilakukan selepas tempoh satu set masa.

Daripada memberikan pekerja dengan versi ringkas laporan maklum balas yang hanya menonjolkan perkara penting, memberikan mereka gambaran penuh membantu mereka memahami sepenuhnya kesan yang mereka miliki dengan pelanggan.

maklum balas pelanggan adalah cara yang baik bagi seseorang pekerja untuk diri merenung dan mengenali potensi kawasan masalah setiap hari, supaya mereka boleh bekerja untuk menghapuskan unsur-unsur demotivating dan memperbaiki diri.

Mendapatkan maklum balas daripada pekerja anda

Untuk memahami bagaimana salah seorang pekerja berkelakuan sekitar pelanggan, syarikat boleh melihat bagaimana mereka berkelakuan dengan rakan-rakan mereka. Ini jenis maklum balas pekerja adalah berdasarkan maklum balas sebagai dalaman, dan ia boleh menjadi alat yang sangat kuat untuk memahami personaliti setiap pekerja, profesionalisme dan budaya kerja.

maklum balas dalaman memberikan syarikat, serta pekerja, wawasan potensi domain bermasalah atau isu yang sering berlaku, dan menyediakan mereka untuk saling bekerja pada mereka dan menukar kelemahan ke dalam kekuatan.

Menganalisis dan melaksanakan maklum balas

Sama ada maklum balas yang diperolehi secara luaran dari pelanggan, atau dalaman daripada pekerja, Objektif utamanya adalah untuk menyediakan data analisis tentang kod seorang pekerja kelakuan dan memperbaiki apa-apa percanggahan secara proaktif.

Ini bukan sahaja memastikan bahawa semua pekerja mempunyai semangat yang tinggi dan sepatutnya boleh melibatkan diri dengan pelanggan, tetapi juga mengurangkan kos organisasi latihan dan tindakan menggerakkan. Pekerja juga memerlukan alat kerja yang betul untuk menggabungkan produktiviti dalam operasi mereka; syarikat mesti memahami keperluan seorang pekerja melalui maklum balas yang diperolehi dan menyediakan mereka dengan alat fungsi yang akan membantu mereka berkhidmat dengan syarikat yang lebih baik.

Mewujudkan gelung maklum balas tertutup dalam sesebuah organisasi memudahkan persekitaran kerja yang dengan penambahbaikan yang berterusan, tidak kira betapa kecil mereka mungkin kelihatan, yang akhirnya menaikkan semangat pekerja dan akhirnya kepuasan pelanggan.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

  • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
  • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
  • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk