Bagaimana tidak cekap FMCG Pengagihan Melambatkan Perniagaan anda dan Cara Mencegah ia

rumah > industri > FMCG > Bagaimana tidak cekap FMCG Pengagihan Melambatkan Perniagaan anda dan Cara Mencegah ia

FMCG Distribution

FMCG dilakukan dengan betul boleh menjadi salah satu perniagaan yang paling menguntungkan, tetapi ia boleh juga cepat beralih kepada kerugian anda terutamanya pengendalian barang mudah musnah dengan jangka hayat terhad.

Jika anda gagal untuk menggerakkan barang anda cekap atau produk mencapai destinasi lewat, label anda tidak lagi boleh menjalankan rayuan terbaik. lebih-lebih lagi, ruang rak yang terbaik boleh sudah diambil oleh produk pesaing, merendahkan martabat produk anda untuk menerima bola mata lebih rendah dan perhatian.

Sistem pengagihan yang tidak cekap adalah satu kesilapan ciri permulaan dan perniagaan yang tertumpu dalam negara. Dalam situasi ini, produk anda cenderung untuk mendapat untuk diketepikan selama lebih besar korporat dengan lebih kemas saluran penghantaran inventori yang.

Managing your Inventory is a Highly Demanded Skill

Corporations utama dan syarikat-syarikat untuk tempoh yang lama telah meletakkan penekanan kepada saluran pengedaran inventori. Ia menjadikan pengurusan inventori ke dalam kemahiran yang sangat berharga di pasaran bakat.

Sebagai contoh, Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook terutamanya bertanggungjawab untuk mengoptimumkan aliran inventori seluruh kilang epal dan kedai runcit. Sekarang anda tahu mengenai Steve pekerjaan perspektif tentang kepentingan saluran pengedaran di saluran inventori anda.

Walaupun anda tidak boleh mengambil kerja seorang pakar pengurusan inventori seperti Mr.Cook, mendapatkan alat dan maklumat yang diperlukan boleh membantu anda menyelaraskan aliran inventori.

Berikut adalah cara-cara, mana aliran inventori yang tidak cekap boleh melambatkan perniagaan anda bersama-sama dengan cara untuk cara yang positif mengatasinya.

Ia menjadikan jualan produk anda lebih diterima sebagai sebuah tempat pasaran yang kompetitif.

Mendapat pendedahan maksimum pada Rangkaian Retail

inventory management in fmcg industry

Ia berkata bahawa tanda pada sistem inventori yang baik adalah bahawa 'produk di unit pembuatan akan dicap dengan jarak rak yang dimaksudkan.' Terdapat berubah kesulitan dalam mencapai kecekapan ini. Sebagai contoh, permintaan pasaran adalah faktor terus turun naik, yang terus-menerus beralih ruang yang ada di kedai runcit. Tanpa perhatian, anda boleh berakhir dengan inventori dihasilkan lebihan tanpa kemungkinan menjual ruang.

Menurut kajian, ia semakin pendedahan rak ruang runcit maksimum dan tarikh pembuatan terkini yang menentukan peluang untuk menjual produk tertentu. Apabila satu timbunan boleh dimiliki oleh hanya satu peruncit, a store’s best possible spot gets maximum attention and maximum buys.

There are five main factors that a retailer could help you achieve the best retail space:

It could be classified into the following sections.

1. Mengira diuntukkan Space

2. Memahami Keperluan Retail

3. Menyampaikan Tarikh Manufacturing Terkini

A Pengurusan Stok CRM boleh memberikan kefahaman yang jelas tentang semua faktor-faktor ini, walaupun pada peringkat runcit-akar. Dengan produk-produk diletakkan di dalam industri yang sentiasa bergerak, yang mempunyai format boleh akses untuk menjual produk anda adalah penting untuk perniagaan. Dengan sistem CRM, kakitangan runcit anda atau kakitangan secara berkala boleh mengemas kini ketersediaan stok di kedai-kedai runcit. Data ini membolehkan anda untuk menghantar tarikh produk terbaru di kedai-kedai runcit, membolehkan anda untuk menyampaikan produk kerana mereka berjalan keluar.

Menguruskan produk Manufacturing Flow

Manage Product Manufacturing Flow

Seperti yang disenaraikan di atas, terdapat insentif yang jelas untuk mendapat produk terkini zaman di tangan pengguna. Dalam sibuk Industri FMCG, tarikh ketersediaan produk wajar boleh berbeza-beza dalam masa sehari dua minggu pada tahap maksimum.

Dalam senario ini, anda perlukan untuk memperoleh perspektif yang tepat mengenai memanfaatkan tarikh pembuatan optimum dan mendapatkan bahan mentah yang diperlukan. akibatnya, anda juga boleh menguruskan mendapatkan bahan mentah dan proses pembuatan untuk tempoh masa yang diberikan. Semua ini membantu anda mendapatkan output produk maksimum dalam bajet yang ditetapkan.

melalui Pemprosesan CRM , anda menguruskan proses pembuatan anda bahawa ia sesuai dengan tetingkap anda peluang. Ia membolehkan anda untuk mengeluarkan produk anda dengan cara yang cekap dan memberikan pelanggan anda produk zaman terkini. Pemprosesan CRM kuali keluar setiap detail, anda boleh mendapatkan harga yang terbaik untuk barangan terkini.

Urusan orang tengah dan Spesifikasi

Manage Inventory Network

Untuk menguruskan rangkaian inventori dan pengedaran, anda mungkin dapat bekerjasama dengan orang tengah dan pengedar. Lebih kerap, saluran pengedaran anda mungkin mempunyai motivasi individu atau insentif untuk menjual produk pesaing anda. Dalam senario ini, produk pesaing anda boleh ditolak dan bukannya produk anda, mengakibatkan turun perlahan jualan anda.

Menjalankan perusahaan FMCG melibatkan memastikan bahawa produk anda tidak dipinggirkan untuk memberi manfaat kepada pesaing anda. A CRM Software membolehkan anda sentiasa mengikuti permintaan produk anda di seluruh pasaran dan masa. Ini membantu anda serta-merta mengiktiraf apa-apa ketidakteraturan dalam permintaan produk atau aliran saham.

Sebagai Industri di mana kedua-dua masa dan harga adalah faktor penentu, FMCG adalah sukar untuk menguruskan melalui gambaran keseluruhan manusia. Sistem CRM memperkemaskan proses anda dari pembuatan ke kedai-kedai runcit, mencapai kecekapan dan keuntungan yang lebih baik margin. Hubungi Kami untuk tahu, bagaimana sistem CRM boleh meningkatkan anda FMCG Pengurusan Inventori.

pengedaran barangan pengguna, crm untuk saluran pengedaran

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

2 Comments

  1. Its a very useful information. Any organisation that carries an inventory of products has a need to maintain accurate information on the movements of all these items to better serve its customers and run a profitable business.

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

  • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
  • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
  • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk