Perisian CRM untuk Hospitality: Bagaimana perniagaan hospitaliti boleh mengalahkan model Airbnb

rumah > industri > penjagaan kesihatan > Perisian CRM untuk Hospitality: Bagaimana perniagaan hospitaliti boleh mengalahkan model Airbnb

Hospitality Perniagaanyang industri hospitaliti mempunyai sentiasa menampung perubahan 'dalam cara yang menjalankan perniagaan. Tetapi dalam beberapa tahun kebelakangan ini, ia telah menjadi lengkap perubahan-over.

Dengan kemasukan perkhidmatan industri berubah seperti 'Airbnb', penyedia perkhidmatan hospitaliti terpaksa menilai semula cara mereka operandi. The 'Airbnb' sahaja memenuhi sekitar 150 pengguna juta yang boleh menyemak imbas dan memilih daripada mana-mana satu 4 juta penyenaraian Airbnb disahkan.

Dalam usaha untuk terus hidup dan berkembang maju, penyedia perkhidmatan hospitaliti perlu lebih teratur dan diselaraskan dalam operasi harian mereka.

Ini memerlukan keperluan pembekal hospitaliti untuk berkhidmat pakej yang lengkap dan bukan berdiri sendiri penginapan.

Biar saya jelaskan

Apabila tetamu membeli pakej hospitaliti, ia harus menjadi satu pengalaman yang berlepas tangan sepenuhnya santai. Perniagaan hospitaliti adalah lebih baik menjurus untuk menyediakan perkhidmatan ini daripada operator berdiri sendiri. Dalam blog ini, kita akan membincangkan bagaimana perniagaan hospitaliti boleh bertukar manfaat yang wujud mereka ke dalam kelebihan daya saing yang hebat. Ini melibatkan pembinaan penonton dan mengumpul maklum balas setiap hari.

Mentakrifkan semula ketepatan masa dan pengurusan masa

Sesuatu yang pasti boleh menjejaskan mood riang yang cerah tetamu anda adalah perancangan lapuk atau kekurangan ketepatan masa dari pihak anda semasa cuti mereka. Jika anda tidak berminat untuk menjaga dengan jadual anda, anda mungkin berakhir beralih semangat tetamu anda ke dalam kekecewaan merengus.

Walaupun dengan niat yang baik, terdapat beberapa faktor yang boleh membuang ketepatan masa anda di luar landasan. Sebagai contoh, anda mungkin keliru perhitungan jumlah tetamu, mendapatkan masa bagi program yang salah atau membuat tempat tempahan buruk. Dalam semua kes-kes ini, anda perlu mempunyai cara yang lebih sistematik untuk mengurus tempahan anda.

Daripada cuba untuk mengendalikan kewajipan anda secara fly-by, anda boleh melaksanakan hospitaliti perisian CRM untuk menguruskan perkhidmatan hospitaliti anda secara lebih sistematik. Ini memastikan bahawa seluruh pasukan anda boleh didapati pada platform tunggal. Anda juga boleh memastikan bahawa tempahan anda tidak pernah dibenderakan atau salah nyata kerana perkiraan buruk.

Dengan perisian CRM untuk industri hospitaliti, anda boleh menyelaraskan dan mengoptimumkan aktiviti yang berbeza yang masuk ke dalam pakej hospitaliti yang hebat. yang Mobile CRM memastikan bahawa semua ahli pasukan berada di laman yang sama mengenai butiran program dan tanggungjawab masing-masing. Anda juga boleh memulakan masa-setem aktiviti yang berbeza anda untuk kajian dan analisis kemudian.

Melakukan menu untuk citarasa tetamu

Sekiranya anda menawarkan pakej pelancongan, anda perlu bersedia untuk berkhidmat kumpulan dengan rasa dan keutamaan yang berbeza. Seperti apa-apa lagi dalam kehidupan, memahami pilihan makanan boleh menjadi jalan pintas untuk memahami pelanggan anda.

Pertama sekali, ini bermakna bahawa ia bukan satu idea yang baik untuk menghadkan 'pilihan kepada' tetamu anda pilihan menu potong dan kering '. Anda perlu cukup fleksibel untuk dipadankan dan memenuhi keperluan khusus tetamu anda.

Sama ada anda seorang pembekal pemilik hotel atau perkhidmatan penerbangan, anda perlu membenarkan tetamu anda untuk menyatakan pilihan mereka dan bertemu dengan mereka untuk yang terbaik daripada kemampuan anda.

kemudian, anda boleh menggunakan data ini, anda kemudian memenuhi jangkaan.

Sebagai contoh, mari kita mempertimbangkan menu syarikat. Jika anda berfikir tentang hal itu, industri hospitaliti juga perlu memenuhi kumpulan penumpang yang pelbagai seperti syarikat.

menu syarikat penerbangan itu cuba untuk menutup dan mengenyangkan rasa keutamaan penumpang yang pelbagai.

Dalam situasi ini, anda boleh mendapat manfaat daripada membuat profil pelanggan bagi setiap pengguna. Semua profil ini boleh disimpan dalam Platform CRM. Ini pada asasnya dikenali sebagai profil pelanggan

Dalam satu profil berasaskan awan, anda boleh mengumpul dan menyelaraskan keperluan pelanggan di satu platform sahaja. Berdasarkan maklumat ini, anda boleh mula menawarkan pilihan yang lebih baik pada masa akan datang.

Proses ini boleh menjadi pemangkin untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik tetamu anda. Sebagai pilihan makanan praktikal menawarkan pemandangan mengintip ke dalam citarasa tetamu ', anda boleh menggunakan strategi ini untuk meningkatkan pengalaman tetamu anda.

Menyelaraskan dan menganjurkan pakej pelancongan anda

Dengan kos yang tinggi daripada pakej hospitaliti, tetamu anda tidak akan berpuas hati dengan hanya perkhidmatan atas meja. atau beberapa pelan kasar pakej. Anda perlu bagi menyelesaikan butiran dan melaksanakan mereka ke hulu.

Anda akan dapat untuk menyambung aktiviti yang berbeza dan menghubungkan mereka kepada saluran paip tunggal aktiviti. Ini melibatkan membuat keputusan dan melaksanakan dengan tepat di mana para tetamu perlu tinggal, perlu atau tidak perlu menghabiskan masa dan lain-lain…

Jika anda sedang mencari untuk menyediakan tetamu anda dengan pengalaman yang lepas tangan, ini harus melibatkan mengatur dan menguruskan semua butiran petah berakar umbi jelajah itu.

Untuk ini, anda memerlukan perisian CRM bukannya perisian yang berdiri sendiri. Ini melibatkan menyusun dan memperkemaskan proses jualan melalui platform tunggal.

Dengan menjanjikan dan menyampaikan pakej pelancongan yang betul, anda boleh memuaskan pelanggan anda yang sedia ada semasa memandu jualan masa depan. Ini bermakna margin yang lebih tinggi pada masa akan datang. margin yang lebih baik bermakna keuntungan yang lebih tinggi, yang boleh bertukar menjadi lebih banyak pakej hospitaliti sesuai.

Keluarkanlah kesempatan 'competitve-pricing' anda

Menurut kajian, harga adalah faktor yang pasti dalam fasa perbandingan-dan-pilih perniagaan. Tetapi itu hanya titik permulaan hubungan pelanggan.

Anda perlu mengikuti-up harga yang kompetitif dengan pengalaman perkhidmatan hebat. Dalam kata lain, anda tidak boleh membuat pelanggan anda merasa bahawa anda menarik kembali ke atas perbelanjaan yang berpotensi.

Dalam kata lain, anda boleh membuat mereka berasa seperti mereka baru sahaja mendarat di menara yang rosak di mana mereka berasa tidak diundang.

Bukannya pengurangan kos, sistem pengurusan tetamu membolehkan anda gambaran keseluruhan dan mengoptimumkan pelbagai proses hotelier. Ini membantu anda berkesan mengurangkan pada harga tanpa menjejaskan pengalaman tetamu.

Ia juga membantu anda secara berterusan memantau tahap tempahan, yang membolehkan anda untuk menetapkan harga yang optimum untuk memaksimumkan tempahan seluruh kalendar.

dan, ini membawa kita kepada titik seterusnya.

Buat corong jualan untuk mengisi-up tempat penginapan

Seperti yang anda menjalankan perniagaan, ia bukan satu idea yang baik untuk mengharapkan tetamu anda untuk berubah daripada biru dan mengisi-up semua tempat di seluruh 365 tempoh hari.

Jika anda mengekalkan kadar mengisi-up seluruh tempat tempahan anda, ia akan menyampaikan peningkatan besar dalam pendapatan. Ini membolehkan anda untuk menyediakan perkhidmatan dan faedah yang lebih baik untuk tetamu anda.

Untuk semua ini, anda perlu mengekalkan tempahan agak diisi secara menyeluruh

Ini boleh dibuat melalui membangunkan corong jualan untuk menguruskan tetamu potensi anda

Perjalanan atau Tourist KelakuanAnda boleh menjelaskan mekanisme jualan corong semudah seperti di bawah.

Semua tetamu berpotensi yang bertanya tentang perkhidmatan anda mungkin tidak mempunyai niat langsung untuk membuat pembelian. Mereka boleh hanya memeriksa keluar pasaran pada saat sesuka hati atau mereka boleh melihat pilihan cuti untuk bercuti enam bulan di jalan.

Anda perlu menilai dan memahami kepentingan mereka untuk melakukan untuk pembelian tertentu. Dengan mempunyai corong jualan berasaskan CRM, anda boleh yakin bahawa anda berkesan berkomunikasi antara satu sama petunjuk ini untuk menjadikan mereka yang membayar sewa pada masa akan datang.

Dengan Kapture CRM, anda boleh terus menilai dan menetapkan tahap kepentingan yang diberikan kepada setiap pelanggan. Ini membolehkan anda untuk melakukan tempahan segera dengan pelanggan yang betul. jika tidak, anda juga boleh menyerah hak dan menetapkan peringatan untuk kenalan masa depan bagi setiap pelanggan.

kesimpulan:-

Jika anda seorang pembekal perkhidmatan hospitaliti, anda perlu belajar untuk mengambil pendekatan yang lebih menyeluruh ke arah yang disediakan untuk tetamu anda. Dengan mewujudkan pakej perkhidmatan yang disesuaikan dengan tetamu anda, anda boleh membuat perkhidmatan perniagaan anda lebih wajar untuk penonton sasaran khusus anda.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Jayakrishnan
Pengarang:
jayakrishnan
mengenai:
Jay adalah seorang penggodam salinan di Kapture CRM. Selain kerja Jay menghabiskan masa membaca dan menggali rancangan televisyen yang lalu.
Lebih banyak artikel oleh: jayakrishnan

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

  • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
  • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
  • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk