Bagaimanakah CRM menyampaikan hala tuju yang jelas untuk aktiviti jualan anda dan transaksi?

rumah > produk > Jualan > Bagaimanakah CRM menyampaikan hala tuju yang jelas untuk aktiviti jualan anda dan transaksi?

Menggunakan alat CRM betul

Industri hartanah hari ini telah mencapai keadaan tepu pasaran daripada kemasukan berterusan yang bercita-cita ejen hartanah yang semua telah dipilih untuk menjadi pemasar atas. Kolam luas agen untuk pembeli hartanah dan penjual untuk dipilih telah pesat meningkat masa yang diambil untuk pelanggan menyemak dan memilih ejen.
Di sebelah lain duit syiling, ejen berkualiti semakin hilang dalam orang ramai dan memerlukan jumlah yang tidak perlu penjenamaan diri untuk hanya menjadikan diri mereka kelihatan kepada orang ramai.

Isu ini telah meningkat ke titik di mana walaupun setiap ejen dasarnya menyediakan perkhidmatan yang serupa, lebih baik berbayar ejen hartanah mesti membezakan diri mereka untuk mempunyai kemiripan peluang pada menjangkau pelanggan mereka dan menjadi ejen yang berjaya.

Penyelesaian yang paling penting kepada isu ini jelas melabur sumber untuk tujuan penjenamaan diri. Ini adalah untuk membuat orang ramai sedar tentang tawaran perkhidmatan ejen itu dan memberikan mereka cara untuk berinteraksi dengan ejen. Mengintegrasikan proses ini dengan perisian CRM membolehkan agen untuk memasarkan diri mereka dengan berkesan kepada penonton sasaran mereka, hanya dengan mengoptimumkan saluran pemasaran mereka(s) dan operasi jualan.

Kempen Tutup Talian:

Ejen boleh menjadikan diri mereka kelihatan kepada bakal pelabur hartanah dengan menjalankan kempen offline di lokasi tertentu. Apabila disepadukan dengan CRM, ejen boleh mengkaji data pelanggan dan memetakan bakal lokasi di mana kempen ini boleh dijalankan untuk mencapai penglihatan maksimum.

Ia juga membolehkan ejen untuk tweak perkhidmatan mereka dalam konteks pelanggan yang mencari untuk menjual, membeli atau hanya melabur dalam hartanah di lokasi yang tertentu. This is particularly useful for creating personal relationships with the customers and makes them realize that the agent will work only for their benefit.

Pulangan Marketing:

Selepas ejen itu telah dipasarkan mereka sendiri, mereka perlu memastikan untuk merekodkan maklum balas yang dihasilkan oleh pelanggan. Mungkin pelanggan sedang mencari sebuah rumah tertentu, atau memerlukan kemudahan tertentu, atau mungkin mereka lebih suka hartanah di lokasi yang tertentu. Semua data ini boleh dibuat secara berpusat untuk faedah ejen, yang kemudiannya boleh menggunakannya untuk memperibadikan tawaran mereka untuk pelabur dan membantu mereka mendapatkan apa yang mereka mahu.

Saluran pemasaran:

Teknologi sentiasa memperbaiki, dan dengan lebih ramai orang mula menerimanya, keupayaan komunikasi terus berkembang. broker barang A tidak lagi terhad kepada kaedah konvensional komunikasi untuk mendekati kepada pelanggan mereka. Dengan kedatangan Internet, mereka boleh membentuk saluran pemasaran berbilang, seperti media sosial, online media, media cetak, perniagaan melalui rujukan, dan lain-lain.

Tumpuan semua data ini ke dalam satu pemasaran CRM platform membolehkan ejen untuk tidak ketinggalan satu tindak balas, dan melengkapkan mereka dengan alat-alat untuk lebih melibatkan diri dengan pelabur. Ini biasanya bermaksud pembaziran kurang, lebih perolehan, dan akhirnya lebih banyak perniagaan dan rujukan.

Sales jangka panjang Funnel:

Mengendalikan proses akhir-ke-hujung pemasaran ejen, mengiktiraf petunjuk yang berpotensi, bekerjasama dengan petunjuk, dan akhirnya mendarat jualan memerlukan persediaan dari sebelah ejen. Membina pelan jualan jangka panjang yang memperincikan setiap langkah proses yang pergi jauh di berkesan menguruskannya. A corong jualan menggambarkan jumlah bakal lead yang dihasilkan dari mana-mana kempen, penapisan petunjuk panas akhirnya, dan akhirnya jumlah penukaran yang dibuat.

Alat ini titik-kawasan masalah untuk ejen supaya mereka boleh bekerja pada mereka dan memperbaiki secara konsisten untuk mewujudkan lebih banyak perniagaan.

Pelan penjadualan:

Sebaik sahaja idea yang lebih luas adalah persediaan, CRM juga membolehkan mikro-menguruskan bahagian-bahagian yang penting dalam proses, seperti penjadualan bertemu dengan pelabur, menghantar mereka maklumat tentang hartanah hartanah berkemungkinan, dan lain-lain. Semua interaksi ini boleh diautomasikan secara optimum memenuhi keperluan pelabur, dan juga memberikan masa yang cukup ejen untuk bekerja pada bahagian inti.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

  • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
  • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
  • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk