Bagaimana boleh CRM digunakan untuk keadaan India?

rumah > produktiviti > Bagaimana boleh CRM digunakan untuk keadaan India?

CRM Systems for Indian Circumstances

di India, organisasi berbelanja lebih untuk mendapatkan pelanggan daripada yang mereka lakukan pada mengekalkan mereka. Oleh itu, pengurusan perhubungan pelanggan telah menjadi satu trend yang baru muncul untuk perniagaan yang beroperasi dalam keadaan yang sangat kompetitif seperti. Banyak syarikat kini memberi tumpuan kepada hubungan mereka dengan pelanggan mereka yang sedia ada dan cuba untuk mengekalkan mereka di samping meningkatkan bilangan pelanggan baru.

Dalam negara, tanggapan umum adalah bahawa 'perisian CRM adalah untuk organisasi yang lebih besar '. Walau bagaimanapun, yang bertentangan dengan tanggapan lazim ini, kesesuaian yang perisian CRM perkhidmatan adalah sebanyak dalam organisasi kecil dan sederhana dalam orang-orang yang lebih besar. Perisian ini boleh membantu meningkatkan produktiviti dan kepuasan pelanggan dengan pelbagai lipatan. Ia berjaya boleh digunakan untuk keadaan pasaran kami dan boleh disesuaikan untuk mempunyai banyak ciri-ciri terbina dalam untuk memenuhi keperluan perniagaan di India.

Seorang pelanggan dikekalkan bernilai dua dalam saluran paip

Kemunculan e-dagang di India telah bertukar pasaran ke tempat yang sangat kompetitif, di mana pelanggan mempunyai banyak pilihan dan mereka dapat membandingkan produk dengan hanya dengan satu klik. Ini menjadikan pelanggan amat tidak menentu dan menjadi cabaran sebenar untuk perniagaan dalam mengekalkan mereka. Perkhidmatan perisian CRM memberikan gambaran sejarah yang terperinci dan analisis semua pelanggan sedia ada atau untuk-menjadi-diperolehi. Ini membantu pasukan pemasaran dalam menyampaikan mesej peribadi kepada pelanggan seperti hari jadi atau ulang tahun kehendak, memberitahu di mana-mana tawaran yang akan datang, atau mencalonkan mereka untuk baucar. Langkah itu membantu organisasi dalam membina rasa kebiasaan dan kekitaan di kalangan pelanggan sedia ada dan mengekalkan mereka.

Pilih satu yang betul serta memupuk

Dalam sebuah negara yang mempunyai penduduk seperti India, kempen pemasaran boleh melahirkan jumlah yang besar petunjuk, yang boleh termasuk sesiapa sahaja daripada bakal pelanggan kepada penonton ingin tahu. Dalam keadaan seperti ini, membezakan mendahului bakal dari yang sejuk adalah cabaran sebenar. Sistem CRM membantu dalam perkumpulan memimpin berdasarkan aspek dan butiran yang berbeza mengikut jenis perniagaan yang mereka lakukan, lokasi fizikal mereka, dan lain-lain. butiran ini membuat ia mudah untuk mengesan petunjuk tulen dan mewakilkan mereka dengan betul untuk memastikan tumpuan kepada setiap pelanggan, yang berkesan meningkatkan kadar penukaran.

Lock hidup kepada sumber plumbum yang berpotensi

Di negara seperti India, di mana pemasaran perlu disesuaikan untuk penonton sasaran yang berbeza, melabur dalam kempen sempurna disasarkan atau menggunakan saluran yang betul untuk mendapatkan petunjuk potensi maksimum dalam bajet yang diberi adalah penting. Sistem CRM membantu dalam mengesan setiap petunjuk, tarikh kemasukan, sumber, interaksi, status, dan lain-lain. dan memberikan pemahaman yang baik di mana kempen diperoleh bilangan maksimum petunjuk yang berpotensi, yang mana satu berpuas yang dijangka ROI, atau salah satu daripadanya adalah tak berguna lengkap!

Mewujudkan peluang perniagaan

Dalam masyarakat India yang rapat, pelanggan sedia ada juga boleh menjadi berguna dalam mendapatkan pelanggan baru. Proses ini bermula dengan mengenal pasti yang berpotensi atau pelanggan setia dan mengekalkan semua maklumat yang berkaitan ke dalam sistem CRM, yang juga dikenali sebagai 'Peluang Perniagaan'. Pasukan jualan kemudian boleh cuba mendapatkan perniagaan daripada pelanggan-pelanggan ini dengan mengikuti perkembangan mereka dan menukar mereka ke dalam perjanjian memenangi. Ini adalah sangat mudah diselaraskan dan cekap dilakukan dengan menggunakan perisian CRM bersepadu.

Nilai untuk wang

SMB menyumbang kepada lebih daripada 60 peratus kepada KDNK India. Aspek terkuat Pengurusan Perhubungan Pelanggan adalah bahawa ia adalah sangat kos efektif. Kelebihan perkhidmatan perisian CRM yang dilaksanakan adalah bahawa terdapat sangat kurang memerlukan kertas dan kerja manual, yang seterusnya memerlukan kakitangan lebih kecil untuk mengurus dan sumber lebih kecil untuk menangani. Teknologi yang digunakan dalam berjaya melaksanakan sistem CRM juga sangat murah dan licin berbanding dengan cara tradisional menjalankan perniagaan.

Oleh itu, memasang sistem CRM pasti dapat memperbaiki keadaan dan membantu dalam mencabar pemasaran dan perniagaan keadaan cepat berkembang di India.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

  • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
  • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
  • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk