Hotel Reservation Software: Mula Urusan Better Tempahan Pipeline yang lebih panjang dan

rumah > Hotel CRM Software > Hotel Reservation Software: Mula Urusan Better Tempahan Pipeline yang lebih panjang dan

Hotel Booking Management, Hotel Reservation Software

Beberapa 20 tahun yang lalu, orang mendapat tahu tentang tempat-tempat yang berbeza hanya melalui majalah dan jurnal perjalanan. pasti, terdapat sumber terhad maklumat.

tempahan baru datang melalui hotel pejabat tempahan, ejen pelancongan atau panggilan telefon. Ini tempahan baru telah dipindah ke dalam buku fizikal, yang kemudiannya telah digenapi.

hari ini, pendekatan sekolah lama ini tidak berfungsi. Malah tempahan datang melalui saluran offline, anda perlu mengikutinya melalui saluran dalam talian.

Dalam perubahan dinamik, walaupun beberapa perniagaan lama mantap menghadapi masalah pada menjaga diri mereka terus bertahan.

pengurusan tempahan berdasarkan CRM- boleh membantu anda mengemas kini sistem tempahan anda. terutamanya, ia membantu anda menyelesaikan batasan kepada adanya maklumat.

Walau bagaimanapun, perkara yang telah berubah secara mendadak dengan populariti yang berkembang internet dan maklumat dalam talian.

Dengan penerimaan yang semakin meningkat portal percutian dalam talian, seperti baru Ini, trivago, dan Goibibo, pelancong kini mempunyai pelbagai sumber maklumat dan peluang tempahan hotel. Kajian menunjukkan bahawa berhampiran kira-kira 148.3 juta tempahan perjalanan yang dibuat di internet setiap tahun. Ini bermakna lebih daripada separuh (57%) daripada Tempahan pengembaraan adalah dalam talian.

Ia mempunyai dua implikasi utama (yang pertama adalah positif dan yang kedua adalah negatif)-

 • Ramai orang kini menunjukkan minat dalam perjalanan; ini bermakna lebih ramai pengunjung dan lebih banyak keuntungan.
 • Ia menjadi semakin kompleks untuk mengendalikan proses tempahan, terkumpul setiap portal dengan sistem tempahan.

Sudah tentu, jika ada masalah, akan ada pasti penyelesaian - perisian CRM untuk hotel-hotel.

Sejak berjuta-juta orang menggunakan internet di seluruh dunia dan mengakses maklumat yang berbeza mengenai tempat-tempat pelancongan yang popular dan bukan popular, perisian CRM mewujudkan pangkalan data yang besar, di mana bakal pelanggan boleh disasarkan.

Ia adalah mudah, convenient and saves a lot of time that makes reservation system software a must technology to implement into hotel businesses.

Mengintegrasikan semua saluran tempahan anda ke satu platform

Cabaran pertama dan paling penting bagi pengusaha hotel adalah untuk mengurus saluran tempahan pelbagai pada satu masa. Melangkah lebih jauh, anda tidak boleh menghapuskan proses tunggal tempahan dari sistem anda, kerana setiap proses tempahan melambangkan jenis pelanggan.

Orang-orang yang bertujuan untuk diskaun dan tawaran mungkin untuk membuat tempahan dari portal pelancongan.
78% pelancong akan menggunakan aplikasi mudah alih jika mereka ditawarkan diskaun.

begitu juga, pelanggan yang mempunyai jangka panjang dan sambungan yang baik dengan pemilik hotel yang hanya boleh memberikan telefon atau menggugurkan mel untuk tempahan yang cepat.

yang hospitaliti perisian CRM will help you to integrate all the external channels so that you can track and keep the record of every booking both automatically and manually.

Sebagai contoh - dengan Kapture CRM anda boleh melihat maklumat tempahan keseluruhan dalam satu papan pemuka, tanpa perlu melalui pelbagai saluran. Ia menjadikan mudah untuk memikirkan ketersediaan bilik dan juga. jadi, anda boleh dengan mudah bertindak balas kepada pertanyaan pelanggan hanya dengan memeriksa papan pemuka CRM.

reservation system

Kelajuan dan menguruskan semua jawapan kepada pertanyaan pelanggan

Isu kedua yang sering dihadapi oleh eksekutif hospitaliti menguruskan pertanyaan pelanggan dan memberi respons dengan cepat.

Pelanggan biasanya mempunyai empat jenis pertanyaan, mengenai-

 • Ketersediaan bilik hotel
 • butiran tarif bilik
 • lokasi hotel
 • Kemudahan hotel

Hakikatnya adalah pelanggan kini menggunakan pelbagai cara untuk berkomunikasi dengan pengurus hotel dan eksekutif. Sebahagian besar pelancong menggunakan media sosial untuk tujuan siasatan; separuh yang lain lebih suka pertanyaan melalui portal pelancongan, panggilan telefon dan e-mel.

Dengan aplikasi CRM anda boleh mengintegrasikan semua saluran pertanyaan dan memberi respons dari dalam perisian itu sendiri.

Sebagai contoh -Anda boleh menerima pemberitahuan media sosial dan bertindak balas kepada pertanyaan pelanggan melalui Kapture CRM.

 • Ia membantu anda untuk memberikan maklum balas yang cepat kepada pertanyaan pelanggan, dengan itu memberi jaminan kepuasan pelanggan dari awal-awal lagi
 • Dengan ini perisian pengurusan tempahan, awak boleh meningkatkan tiket untuk setiap pertanyaan dan kemudian boleh mengesan status pertanyaan atau memberikan tugas kepada ahli-ahli pasukan.
 • Ia membantu untuk mengukur memimpin generasi kadar dan membuat laporan dengan menganalisis data pelanggan dan maklumat lain.

Reservation Management

Membandingkan laporan dan meningkatkan prestasi Saluran Tempahan individu

Isu ketiga adalah agak teknikal dan tidak langsung berkaitan dengan perkhidmatan pelanggan, tetapi mendalam diperlukan untuk penambahbaikan organisasi. Jika anda memiliki sebuah hotel atau resort, anda sentiasa ingin tahu yang saluran tempahan menyediakan anda dengan pelawat maksimum. Ia boleh menjadi mana-mana saluran bersepadu anda.

A CRM sesuai untuk industri hospitaliti boleh membantu untuk mendapatkan laporan yang tepat mengenai pilihan pelanggan anda.

Selepas membandingkan laporan anda boleh menyediakan dasar pemasaran yang lebih baik untuk mencapai pelanggan kami tertinggi disasarkan.

Sebagai contoh - dengan Kapture CRM anda boleh melihat prestasi semua aliran pendapatan anda pada papan pemuka CRM. Oleh itu, anda boleh memikirkan saluran yang paling menguntungkan anda tempahan dan boleh menganalisis tempahan yang diterima dan hasil daripada ejen pelancongan dalam talian (OTA).

CRM dashboard

kesimpulan

Industri hospitaliti adalah padat dan berdaya saing (Pun bertujuan).

Dengan menjadi internet saluran terbaik untuk mencari peluang-peluang baru, anda perlu mempunyai platform berpusat untuk menguruskan semua interaksi. Ini akan membantu anda mengambil keputusan yang berani diperlukan untuk menguruskan interaksi pelanggan.

A platform pengurusan yang baik hotel akan membantu anda meningkatkan kepuasan pelanggan. Dan pelanggan lebih cenderung untuk mengesyorkan anda kepada rakan-rakan dan keluarga mereka yang membantu anda mendapatkan lebih banyak tetamu.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

9 Comments

 1. Hi Kapture CRM

  Thanks for sharing such an informative and useful article. Definitely helped for anyone.
  Are you providing cheap & best hotel booking management software?
  terima kasih!

  1. Thanks C2s
   Yes We are providing Hotel Booking CRM, You can get more information Here-https://www.kapturecrm.com/hotels-crm/

 2. Your article is very intresting. Detailed explanations of everything made it sound so easy to understand and the way you explained to Speed-up and manage all the responses to customer enquires really got my attention . Thanks for the share…

 3. Really nice blog ! Thanks for sharing information about hotel reservation software that will be helpful for the people to booking hotels.

 4. The Hotel Reservation Software is very useful for who are all doing travel business. Keep on sharing this type of posts with us in the future also.

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

 • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
 • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
 • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk