Empat yang mudah Cara CRM Boleh Dapatkan Anda Ulang Pelanggan

rumah > Khidmat Pelanggan > Pengurusan Data Pelanggan > Empat yang mudah Cara CRM Boleh Dapatkan Anda Ulang Pelanggan

CRM for repeat customer

Semasa dalam perjalanan ke destinasi baru, pelawat sentiasa mempunyai pelbagai pilihan penginapan dan percutian. Jika anda berada dalam industri hospitaliti, anda mungkin menghadapi dua cabaran utama -

Kebimbangan utama adalah untuk membezakan kualiti perkhidmatan daripada pesaing. Katakan anda mempunyai sebuah resort dekat dengan pantai Gokarna, bagaimanapun, terdapat hotel-hotel lain dan juga, di lokasi yang sama. Bagaimana anda mengekalkan dalam pertandingan ini dan menawarkan perkhidmatan terbaik kepada pengunjung? Mengapa orang memilih resort anda meninggalkan pilihan lain yang ada?

Isu kedua adalah untuk mendapatkan lebih banyak pelawat berulang. Orang biasanya suka untuk melawat tempat-tempat baru. Ia memerlukan daya tarikan utama untuk membawa mereka kembali ke hotel anda lagi dan lagi. hospitaliti biasa dan perkhidmatan purata tidak boleh membuat mereka berasa selesa. Di sini juga anda memerlukan sesuatu yang lebih untuk mengekalkan pelanggan anda.

sekarang, mari kita menjelaskan bagaimana perisian CRM boleh membantu anda menangani kedua-dua cabaran di atas.

 1. Memahami suka dan tidak suka Tetamu

“Mendapatkan lebih dekat berbanding sebelum ini untuk pelanggan anda. Begitu dekat bahawa anda memberitahu mereka apa yang mereka perlukan dengan baik sebelum mereka menyedari sendiri.” – Steve Jobs, epal

Pengusaha perlu mempunyai pengetahuan sengit keperluan tetamu mereka ', aktiviti, dan pilihan. Supaya anda boleh menyampaikan layanan yang sangat baik, mewujudkan nilai dan oleh itu, merangsang pengekalan pelanggan pada paras tertinggi.

Setiap orang mempunyai citarasa yang berbeza manakala perlumbaan untuk perjalanan yang. Sesetengah orang seperti lawatan sukakan cabaran dan beberapa lebih suka cuti hanya untuk bersantai. begitu juga, terdapat perbezaan di dalam bilik dan keperluan perkhidmatan serta.

Untuk ini, anda perlu memahami orang-orang seperti dan tidak suka tetamu anda. Yang hanya boleh dilakukan dengan menjejaki Sejarah dan penggunaan produk mereka dengan yang sesuai sistem CRM.

Anda perlu untuk mewujudkan satu pengalaman yang luar biasa diselaraskan untuk keperluan tetamu untuk mengekalkan kejayaan jangka panjang organisasi.

why customers move away

Customer Retention in Hospitality

Di bawah adalah beberapa fakta ringkas mengenai pelancong dan amalan mereka-

 • Lebih daripada 50% untuk tempahan hotel mengambil tempat dalam talian.
 • 3 dalam 4 Pelancong bersetuju bahawa telefon pintar adalah sangat penting, walaupun penting.
 • 1 dalam 3 Pelancong mengaku menggunakan telefon pintar lebih apabila mereka mengadakan perjalanan daripada yang mereka lakukan di rumah.
 • Pelancong Leisure membaca purata 6-7 ulasan sebelum tempahan (menghabiskan purata 30 minit, walaupun 10% menghabiskan lebih daripada satu jam); pengembara perniagaan membaca purata 5 ulasan.
 • 30% pelancong menggunakan aplikasi mudah alih untuk mencari butiran hotel.
 1. Menyediakan Pengalaman peribadi yang Menjadikan mereka Holiday Memorable

“Jenis yang paling mudah hubungan adalah dengan sepuluh ribu orang, yang paling sukar adalah dengan satu.” - Mahatma Gandhi
hotel CRM membolehkan anda ace aspek hidangan tetamu dengan paparan maklumat mengenai tetamu anda. Rekod-rekod ini membantu anda menyediakan rasa yang sempurna layanan peribadi.

Sebagai contoh, semasa menyemak di, ahli hotel boleh menyambut tetamu anda dengan nama. Pelayan itu boleh menunjukkan kepada mereka bilik yang sesuai, yang mereka akan memilih yang paling.

Plus, ia juga menjana laporan yang tepat dengan setiap detail, supaya anda boleh melihat corak penggunaan pelanggan anda dan memberikan perkhidmatan sewajarnya.

Seorang tetamu bahagia adalah aset masa depan perniagaan hotel anda. Katakan anda melawat Maldives Beach Resort dan mempunyai pengalaman yang indah. imej Facebook anda boleh mempengaruhi kawan-kawan anda untuk melawat tempat itu.

jauh, 72% Pelancong menyiarkan gambar percutian, 46% masuk ke lokasi dan 70% mengemas kini status Facebook mereka sementara masih bercuti.

Selain daripada, lebih daripada 50% pelanggan di seluruh dunia membuat pembelian perkhidmatan atau produk berdasarkan cadangan dalam talian. A CRM memudahkan anda memantau saluran media sosial dan juga mempercepatkan tindak balas kepada pertanyaan dalam talian dan maklum balas.

 1. Mengintegrasikan CRM Infrastruktur Superior dan Aliran Kerja Automation

"Peraturan pertama mana-mana teknologi yang digunakan dalam perniagaan adalah bahawa automasi digunakan untuk operasi yang cekap akan membesarkan kecekapan. Yang kedua ialah bahawa automasi digunakan untuk operasi yang tidak cekap akan membesarkan ketidakcekapan. " - Bill Gates

Kadang-kadang ia sukar untuk maklumat terkini mengenai hotel anda. Ya, ada kemungkinan. Jika anda memiliki sebuah resort yang besar dengan beberapa cawangan di lokasi yang berbeza, tinggal dimaklumkan tentang segala-galanya adalah benar-benar sukar. Dengan perisian Pengurusan Perhubungan Pelanggan anda boleh mempunyai semua maklumat pada papan pemuka anda. jadi, ia menjadi mudah untuk anda untuk merakam dan memantau status penginapan dan butir-butir lain yang perlu.

CRM membolehkan anda-

 • Semak ketersediaan bilik
 • Menyenggarakan suatu rekod mengenai semua tetamu & kenalan mereka.
 • Menambah dan menyunting butiran kenalan tetamu.
 • memperuntukkan, mengkategorikan, dan berkomunikasi dengan lancar dengan tetamu anda.
 • Menyimpan maklumat asas dari bilik & perkhidmatan tetamu anda telah memilih untuk.
 • Jimat tarikh penting mengenai daftar masuk dan daftar keluar dari hotel.

Stages of CRM

 1. Susulan Tetamu untuk Pengekalan dan Cadangan

"pelanggan setia, mereka tidak hanya datang kembali, mereka tidak hanya mengesyorkan anda, mereka menegaskan bahawa rakan-rakan mereka melakukan perniagaan dengan anda. " – Chip Bell

Cadangan dan publisiti dua pemandu penting bagi membangunkan industri pelancongan dan pelancongan. Dengan sistem rakaman sistematik, anda boleh menghubungi pelanggan anda yang lalu, memberitahu mereka tentang tawaran terkini dan diskaun, dan menghantar e-mel yang dijana secara automatik dan peribadi dan mesej.

Dengan mengikuti perkembangan tetamu berumur, anda boleh dapat menambah nilai kepada mereka. Ia menguatkan lagi kebarangkalian mereka datang kembali dan cadangan dari akhir mereka.

PeNUtUP :-

"Kualiti diingati lama selepas harga yang dilupakan. "- Aldo gucci
Untuk jumlah itu, yang Hospitality CRM memberi kuasa kepada anda dengan mengekalkan perkhidmatan bertaraf dunia di seluruh rantaian Hotel anda. Apabila ini sepenuhnya dilaksanakan, scaling perniagaan akan menjadi perjanjian sebenar.

sistem CRM kepada kakitangan sehari-hari laporan yang mereka boleh merujuk kepada mengurus dan membantu tetamu. Ia membolehkan mereka untuk menentukan pendekatan akan membawa kepada keselesaan tetamu dan menangani beberapa kebimbangan biasa yang mereka perlu berurusan dengan.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

 • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
 • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
 • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk