5 cara tersembunyi perniagaan E-dagang anda boleh meninggalkan wang di atas meja untuk pertandingan

rumah > industri > E Commerce > 5 cara tersembunyi perniagaan E-dagang anda boleh meninggalkan wang di atas meja untuk pertandingan

E-commerce CRM

Dengan pengguna e-dagang, semua kedai-kedai pada jarak maya yang sama. Ini bermakna bahawa pembeli boleh memilih untuk membeli dari mana-mana usaha disediakan untuk mendapat tawaran yang. dan sebahagian besarnya, semua pembeli e-dagang cenderung untuk bertindak sama.

Dalam usaha untuk berjaya, semua usaha e-dagang yang berjaya perlu menguasai seni 'kurang bermargin dan lebih jilid' dinamik jualan. Apa-apa perniagaan yang tidak berjaya pada matlamat ini, berkemungkinan berpotensi meninggalkan sejumlah besar wang di atas meja.

Untuk memperoleh dan mengekalkan mahkota kejayaan e-dagang, anda perlu melakukan kedua-dua perkara yang lebih baik daripada pesaing.

  1. Meningkatkan bilangan anda jualan
  2. Menghantar produk pada perbelanjaan penghantaran optimum

Sama ada anda seorang jutaan e-dagang usaha atau berjaya penjual eBay / Amazon, kedua-dua prinsip tetap sama. jika tidak, anda akan meninggalkan sebahagian besar daripada pendapatan anda di atas meja bahawa persaingan anda akan sewenang-wenangnya pusingan-up.

Walaupun anda mempunyai produk yang lebih tinggi, ada cara anda boleh kalah kepada pesaing dengan aliran kerja dan teknologi yang lebih nuanced. Dalam blog ini, kita akan membincangkan lima cara yang berbeza yang anda mungkin tidak pernah dianggap memacu jualan e-dagang anda. We’ll also discuss utilizing tools such as platform CRM e-dagang.

Menghantar pesanan yang berkaitan dengan prestasi yang lebih baik dengan penonton mudah alih

seperti kriteria, hampir 70% daripada jumlah masa kini jualan berlaku melalui peranti mudah alih. Ini bermakna satu perkara; Mengambil langkah-langkah aktif untuk menjana lebih banyak jualan melalui mudah alih mungkin cara terbaik untuk langkah-up keuntungan e-dagang anda.

Pada masa yang sama, pesanan pelanggan adalah pedang bermata dua.

Adakah anda bertanya, bagaimana begitu?

Jika anda menghantar e-mel sewenang-wenangnya, terdapat peluang yang tinggi bahawa mesej anda boleh mendapatkan ditandakan sebagai spam oleh penyedia perkhidmatan dan pengguna. Ini serius menjejaskan deliverability anda mesej ke peti masuk pengguna anda.

Cara untuk menangani penyelesaian ini adalah untuk mengumpul dan segmen senarai e-mel anda melalui perisian CRM. Dengan membahagikan pelanggan anda berdasarkan minat dan citarasa mereka, anda boleh mula menghantar hanya mesej paling berkaitan dengan setiap pengguna individu.

Ini akan membantu anda mendapatkan lebih banyak trafik rujukan yang lebih mungkin membawa kepada jualan sebenar.

Menguruskan masa pengedaran dan penutupan

Satu sebab yang dibangkitkan bagi pembatalan perintah dan pulangan adalah penghantaran lewat atau tertangguh. seterusnya, ini mencerminkan rating penjual, yang seterusnya memberi kesan kepada jualan masa depan anda.

Seperti yang anda telah melabur dalam perkapalan dan pemprosesan produk, ini sudah boleh menjadi kehilangan wang anda.

Dalam situasi ini, platform pengurusan pengedaran boleh digunakan untuk menyelaraskan penghantaran produk anda dan mengurangkan pada margin produk.

Untuk ini, yang Kapture CRM membantu anda set-up cara yang dianjurkan untuk mengedarkan produk anda. Ini membantu anda mengurangkan masa penghantaran anda dan mengurangkan kos bekalan.

Leverage media sosial untuk lebih banyak jualan

Sebaik-baiknya, pelanggan perlu datang ke laman web anda dan membeli produk anda. Tetapi malangnya, ini mungkin tidak semestinya benar. Dalam kes-kes, anda mungkin perlu mengambil kedai-kedai anda kepada pelanggan anda.

Paling berjaya syarikat e-dagang, menggunakan facebook dan twitter sebagai saluran untuk pengesahan dan mempamerkan produk mereka. Jika anda boleh mendapatkan jumlah yang tinggi suka dan berbual tentang produk yang, ia boleh bertukar menjadi tipu daya berkenaan produk anda. tipu daya itu boleh membantu anda mendapatkan lebih banyak pengunjung laman web, yang seterusnya membawa kepada lebih banyak jualan.

Untuk ini, anda perlu terlebih dahulu jelas hadir dan melibatkan diri dengan penonton. Daripada cuba untuk bertukar-tukar baton antara saluran sosial yang berbeza, anda boleh menggunakan platform omnichannel.

Ini juga membolehkan anda untuk set-up integrasi chat dan lebih baik berkomunikasi dengan penonton.

Seperti kajian, hampir 83% pembeli dalam talian memerlukan sokongan untuk menyempurnakan pembelian. Apabila anda mendapatkan chat sokongan kepada pengguna dalam talian anda, anda mengelakkan pelbagai hasil bocor aspek seperti shopping cart pengabaian dan penglibatan halaman rendah dan lain-lain…ia akan membantu anda mendapatkan lebih banyak pengunjung berdasarkan penglihatan web semasa anda.

Meliputi maklumat secara menyeluruh

tidak kira, jika anda seorang penjual bebas atau sebuah usaha E-dagang, pengesanan dan pemudahcara maklumat penghantaran adalah sakit kepala tetap. terutama, apabila perkapalan dan penghantaran dikendalikan oleh rakan kongsi atau pihak ke-3.

Dan anda mungkin sudah tahu, ia pasti bukan idea yang baik untuk meminta pelanggan untuk pergi daftar keluar ekspres maklumat penghantaran pada laman web pihak ke-3. Dengan perniagaan e-dagang memerlukan anda untuk memenangi pelanggan-pelanggan, anda tidak mampu untuk mempunyai kecacatan ini dalam sistem.

Pengguna dijangka memperoleh dan menambah maklumat penghantaran di seluruh platform web pelbagai.

anda boleh mula dengan mengintegrasikan API pihak ke-3 ke dalam platform CRM. Ini membolehkan anda untuk dengan automatiknya availing maklumat penghantaran yang terbaru dalam satu papan pemuka.

Sebagai contoh, hampir semua platform perkapalan terkemuka menyediakan API untuk mengintegrasikan dengan anda yang sedia ada sistem CRM.

E-commerce CRM Integration

Dengan mengintegrasikan berbeza API ke dalam CRM e-dagang, anda boleh menyelaraskan dan mendapatkan data terkini mengenai platform pusat anda.

Mengumpul perisikan penonton

Berikut adalah rahsia perniagaan e-dagang moden.

Jika anda boleh memahami penonton teras anda, anda boleh mula menyesuaikan produk anda untuk keperluan mereka. Jika anda peperangan dengan keperluan mereka, anda boleh membuat produk-produk yang sesuai dengan tuntutan mereka dan seterusnya lebih banyak jualan.

Semua syarikat-syarikat e-dagang moden berjaya telah berjaya dalam dinamik ini. Oleh itu, pemasaran e-dagang moden adalah satu usaha dalam memahami dan memanfaatkan keperluan pelanggan.

Melalui mengintegrasikan CRM seluruh proses anda, anda boleh mengumpul data pelanggan merentasi pelbagai titik sentuh. Dalam pangkalan data awan, anda boleh mengintegrasikan pelbagai titik data anda.

kemudian, anda boleh menjana laporan muktamad berdasarkan data ini.

Ini membantu anda menyelaraskan harga produk anda bersama-sama dengan tuntutan. Anda juga boleh menjejaki trend permintaan pelbagai persembahan e-dagang anda.

kesimpulan

Industri e-dagang berkisar kelajuan dan kecekapan. Bagi mengurus kelantangan yang tinggi urus niaga yang terlibat, anda memerlukan sistem yang cekap untuk menguruskan semua transaksi.

A platform e-dagang disesuaikan boleh menjadi alat yang ideal untuk menguruskan semua interaksi ini. Kami berpengalaman untuk membantu perniagaan yang menganjurkan dan mengoptimumkan operasi mereka.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Jayakrishnan
Pengarang:
jayakrishnan
mengenai:
Jay adalah seorang penggodam salinan di Kapture CRM. Selain kerja Jay menghabiskan masa membaca dan menggali rancangan televisyen yang lalu.
Lebih banyak artikel oleh: jayakrishnan

1 komen

  1. ecommerce marketing strategies should focus on capturing people looking for products and actively using several outbound strategies to get people to want to find you. There’s a large number of different ecommerce marketing strategies out there, and in this post, Here you have shared most essential strategies to get more sales.

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

  • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
  • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
  • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk