CRM Perolehan Pelanggan – 5 Cara Untuk Menarik Dan Simpan Pelanggan Anda

rumah > produk > Pemasaran > CRM Perolehan Pelanggan – 5 Cara Untuk Menarik Dan Simpan Pelanggan Anda

CRM Centric Bersepadu Pendekatan

Adakah anda masih berpegang kepada pengiklanan lama-sekolah untuk menarik pelanggan? Adakah anda fikir anda boleh bertahan persaingan hari moden atau mengemudi perhatian dengannya? pendekatan bersepadu CRM-centric berfungsi seperti piper berlainan warna untuk pelanggan sesebuah organisasi.

integrasi CRM adalah tentang membolehkan laman web syarikat anda dan CRM untuk berfungsi dengan lancar. Daripada menggunakan CRM hanya sebagai pangkalan data maklumat pelanggan, integrasi ini menggalakkan CRM secara automatik menangkap berharga membawa pelanggan data menggunakan maklumat yang diperolehi dari laman web anda. Sebagai petunjuk datang dalam, CRM profiling pelanggan membantu dalam memperkemas ia.

Utama maklumat termasuk nama, butir-butir syarikat, e-mel dan nombor telefon adalah bidang yang akan diisi dari laman web anda ke dalam pangkalan data CRM. Dalam kebanyakan kes, maklumat yang dapat dikesan kembali ke apabila mendahului melawat laman web, menunjuk kepada berapa lama atau baru plumbum adalah; maklumat yang telah dicari dan di mana lagi mereka telah melawat, untuk memahami motif dan pilihan pelanggan; mengesan purata masa yang diambil oleh ejen untuk bertindak balas terhadap apa-apa isu, untuk memastikan bahawa kadar tindak balas adalah cepat - semua ini dan banyak lagi dari satu platform CRM.

CRM boleh membantu anda menjadi lebih bersedia, mewakilkan tugas yang lebih mudah, memantau prestasi syarikat dan juga trend pelanggan tempat sejurus ia berlaku. Laman web anda adalah wajah syarikat anda, merayu penonton untuk melihat maklumat, komen di atasnya, turun, dan meminta sumber tambahan. Menggunakan integrasi CRM untuk menangkap permintaan mereka adalah satu penyelesaian yang ideal, dengan lebih ramai pelanggan mencari pilihan dalam talian untuk melibatkan diri dengan syarikat.

Lima trend CRM-centric bahagian untuk menarik dan mengekalkan pelanggan anda:

1. Pos kandungan yang relevan di laman web

Pos kandungan adalah salah satu strategi pemasaran yang lebih popular yang digunakan di laman web perniagaan. Walau bagaimanapun, tidak semua laman web menyediakan kandungan yang relevan dan kebanyakan mereka gagal memenuhi standard yang ditetapkan oleh enjin carian. Pelanggan akan terjebak untuk melawat laman web jika kandungannya sesuai dan menarik. Ia tidak cukup untuk membuat mikro-laman dan kandungan boleh dikongsi dalam mengetengahkan produk, kerana ia juga penting untuk hantar kandungan mengikut peringkat belian yang berbeza. Ia adalah yang diketahui dan masa diuji hakikat bahawa kandungan adalah lebih berkesan dalam menarik petunjuk berbanding dengan mana-mana kempen pemasaran tradisional.

2. Melibatkan pelanggan di laman rangkaian sosial

CRM berfungsi terbaik apabila disepadukan dengan platform media sosial. Akhir-akhir ini, sebahagian besar daripada penduduk telah menjadi celik teknologi dan terlibat secara aktif di laman rangkaian sosial. Ini adalah sebab mengapa kebanyakan syarikat telah memutuskan untuk menggunakan laman rangkaian sosial sebagai platform pemasaran. Perkara yang baik adalah bahawa CRM bukan sahaja akan membantu dalam meningkatkan hubungan pelanggan tetapi juga dalam pengoptimuman enjin carian.

3. Memberi tumpuan kepada pengalaman pelanggan

Pelanggan pada masa kini lebih berhati-hati kerana mereka mempunyai banyak pilihan. Ia adalah jelas pasaran pelanggan, yang menjadikan ia lebih penting untuk memberi tumpuan kepada pengurusan pengalaman pelanggan dengan membangunkan infrastruktur komunikasi pintar. Penglibatan Kami dengan pelanggan perlu melampaui interaksi transaksi. organisasi perlu mengamalkan pelanggan pengalaman pengurusan dengan integrasi CRM supaya hubungan yang lebih baik bukan sahaja akan mengekalkan pelanggan yang sedia ada tetapi juga menarik yang baru melalui rujukan.

4. interaksi berkesan membuka jalan untuk kejayaan

Perkhidmatan besar adalah umpan baik untuk pelanggan baru. Untuk menyediakan perkhidmatan pelanggan yang berkesan, syarikat itu perlu berinteraksi dan melibatkan diri dengan pelanggan mereka. integrasi CRM membolehkan pemilik perniagaan untuk mempunyai peluang untuk berinteraksi dengan pelanggan berharga mereka melalui media sosial dan juga memberi idea yang saksama tentang bagaimana untuk mewujudkan imej yang positif talian. Strategi pengurusan membantu dalam trend pelanggan pembelajaran dan tabiat, memudahkan perkhidmatan yang lebih baik yang membawa kepada pendekatan jualan lebih peribadi dan disesuaikan. perkhidmatan yang baik akan membuat pelanggan setia berpuas hati yang menyediakan asas bagi pelanggan baru.

5. Mengintegrasikan CRM dalam

Untuk menarik pelanggan berpotensi, pemasar perlu belajar untuk mengintegrasikan CRM ke dalam strategi pemasaran mereka untuk mencapai asas pelanggan yang lebih luas. Membina hubungan yang lebih baik dengan pelanggan perlu diberi perhatian sewajarnya kerana mengabaikan mereka tidak akan berfungsi. jelas sekali, menggabungkan strategi pengurusan dengan media sosial adalah kaedah yang paling terkenal untuk berinteraksi dengan dan menarik pelanggan. lebih-lebih lagi, CRM juga memberikan bantuan kepada jurujual untuk mendapatkan bakal petunjuk.

Sistem ini juga menyediakan semua maklumat pada hujung jari, yang membantu orang jualan untuk berinteraksi dengan baik. Ada ketikanya pelanggan akan mempunyai banyak pertanyaan. Jika jurujual itu dapat menangani keraguan mereka, ia adalah berkemungkinan bahawa pelanggan akan yakin untuk membeli produk atau perkhidmatan. Setelah pelanggan berpuas hati, ia akan memastikan bahawa nama baik perniagaan akan terus berkembang.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

  • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
  • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
  • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk