CRM Untuk Tours And Travels: Sekarang Mengoptimumkan Pakej Anda Untuk Menyampaikan Lebih Dengan Yang Sama

rumah > industri > perjalanan > CRM Untuk Tours And Travels: Sekarang Mengoptimumkan Pakej Anda Untuk Menyampaikan Lebih Dengan Yang Sama

crm software for travel agents

Pelancongan merupakan salah satu sektor ekonomi yang paling pesat berkembang di dunia dan India khususnya, dengan negara kita mencatatkan beberapa rekod pelancong antarabangsa pada tahun sebelumnya dan menyumbang bahagian yang besar kepada perolehan kami.

Pelancong lebih mengetahui pilihan mereka, lebih sensitif harga dan mengharapkan pengalaman perjalanan yang lebih dipertingkatkan daripada sebelum. Pengusaha pelancongan dan ejen pelancongan sedang menyiapkan diri untuk menghadapi cabaran ini dan terlibat dalam pertandingan cut-tekak untuk menyediakan perkhidmatan yang lebih baik dan lebih peribadi untuk menguruskan jangkaan pelanggan dengan berkesan.

Dalam pandangan senario sedemikian, seseorang akan berfikir bahawa melabur dalam teknologi akan menjadi keutamaan bagi syarikat-syarikat pelancongan. tetapi, teramat, majoriti daripada mereka masih bergantung kepada kaedah tradisional untuk menguruskan operasi harian mereka. Ini adalah bersamaan dengan memakai sebuah jubah halimunan dalam platform digital.

Berikut adalah beberapa cabaran utama yang pengusaha pelancongan menghadapi pada masa ini:

1: Pengalaman pengguna, Penglibatan dan Pengekalan:

hari ini, keseluruhan perniagaan agensi pelancongan itu kira-kira membangunkan hubungan rapat dan hubungan peribadi dengan pelanggan dengan memperibadikan aktiviti dan perkhidmatan promosi mereka. tetapi, saluran tradisional seperti kempen e-mel dan laman web hanya boleh pergi setakat ini dalam membina asas pelanggan yang setia. Berikut adalah di mana strategi media sosial yang kuat boleh membantu membezakan anda daripada pesaing anda.

A PRSA Travel & suara pelancongan mendapati bahawa 84% daripada pengguna Facebook menyatakan bahawa rancangan perjalanan mereka terpengaruh dengan jawatan rakan pada platform yang. Satu strategi media sosial yang terancang ditambah pula dengan Pengurusan Perhubungan Pelanggan (CRM) platform boleh membantu pengusaha pelancongan mencipta kandungan yang sepadan dengan tabiat dan menarik asas pelanggan mereka. Sebagai contoh, yang platform CRM seperti Kapture boleh membantu membina pangkalan data pelanggan yang luas untuk memberi rangsangan untuk e-mel kempen surat berita, di samping memastikan mereka tidak berakhir di dalam folder spam pelanggan mereka.

2: Kredibiliti dan Responsif:

Faktor kredibiliti adalah salah satu asas dalam industri pelancongan. kaedah manual kemasukan data dalam lembaran Excel, misalnya, mempunyai kebarangkalian yang lebih tinggi daripada kesilapan manusia. kesilapan itu boleh membuat ketidakpercayaan dan berpotensi membawa kepada kehilangan jualan.

Satu kajian oleh Penyelidikan kelajuan cahaya, 62% pelanggan membaca ulasan talian dan ulasan meningkatkan pengunjung melayari masa di laman perjalanan antara 50 dan 100%. lebih-lebih lagi, ulasan perlu hadir di semua platform kerana jika mereka hadir hanya pada laman web syarikat, ia menimbulkan keraguan tentang kredibiliti ulasan ini.

Tinjauan Industrial Performance Group Inc. menunjukkan bahawa jurujual menghabiskan 23% kesilapan penetapan masa mereka, mencari maklumat dan memberi maklumat melalui telefon. Secara manual menyesuaikan pelan perjalanan memakan masa dan jurujual akhirnya menghabiskan lebih banyak masa kepada tugas pentadbiran daripada terus membantu pelanggan merancang percutian mereka.

A sistem CRM boleh membantu jualan orang sejarah pelanggan akses dan interaksi sebelum yang boleh membantu memahami pelanggan dengan cepat. Sistem CRM mantap seperti Kapture boleh menjana sebut harga lebih cepat dan membantu skor lebih pesaing.

3: Mobile Kebolehsuaian:

penyesuaian mudah alih dalam industri pelancongan amat tinggi berbanding dengan industri lain, dengan hampir satu pertiga daripada urus niaga e-dagang sekarang sedang dilakukan pada telefon mudah alih, tablet dan peranti pegang tangan yang lain. Menurut kaji selidik yang, 88% orang mengakui membeli-belah lebih jika mereka boleh mendapatkan maklumat dalam masa nyata pada peranti mudah alih mereka.

Majoriti tempahan dalam pasaran baru muncul juga berlaku pada peranti mudah alih, supaya agensi pelancongan perlu mempunyai perisian mudah alih riba untuk bersaing dengan trend ini pengecilan.

4: Dioptimumkan Pengurusan Tempahan:

Banyak pengusaha pelancongan masih tidak mempunyai alat yang betul untuk pengurusan tempahan dipertingkatkan, yang menghalang kecekapan dan fungsi di seluruh rantaian nilai sesebuah agensi. Ejen pelancongan lebih cepat boleh kembali Cari berkualiti dan tempahan lengkap dan lebih responsif mereka gangguan, kelewatan dan pembatalan, lebih besar akan mendapat keuntungan dari segi jualan pulangan dari pelancong dan memandu penglibatan pelanggan.

Melalui keupayaan pengurusan tempahan meningkat, ejen pelancongan boleh mendapat pandangan yang berharga ke dalam tingkah laku corak pembelian pelanggan, yang akan membantu mereka mengubah perkhidmatan mereka menawarkan sewajarnya untuk menjana pulangan yang lebih tinggi ke atas pelaburan (ROI).

travel agency crm software

Gambar rajah di atas menjelaskan aliran proses yang membantu dalam pengurusan tempahan dan mewujudkan jadual perjalanan. Sebutan bersedia seperti ini menjadikan keseluruhan proses lebih mudah dan berkesan.

5: Kenaikan kos dan persaingan:

Perniagaan ejen pelancongan semakin dikuasai sepenuhnya oleh penetapan harga, di mana persaingan telah bertukar tumpuannya ke arah menawarkan pakej pelancongan murah, yang mungkin boleh membawa kepada pengurangan dalam kualiti pengalaman perjalanan. A perisian Travel Management CRM boleh membantu perniagaan menguruskan kenaikan kos.

Ia membolehkan anda untuk menganggarkan perbelanjaan yang agak tepat dan mengurangkan perbelanjaan yang tidak perlu. Ini membolehkan perniagaan untuk menyediakan pakej pelancongan yang disesuaikan untuk setiap segmen pelanggan. Ia juga mungkin untuk mengautomasikan penciptaan invois pelanggan individu melalui sistem kontrak Kadar.

Untuk Meringkaskan, yang Sistem CRM memberikan banyak kelebihan untuk ejen pelancongan dan operator pelancongan, seperti pembezaan yang lebih baik dan keupayaan mensasarkan, sokongan pemasaran strategi dan komunikasi yang lebih baik.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Archit
Pengarang:
Archit
mengenai:
Archit menggabungkan quirkiness dan ketampanan dalam penulisannya. Di luar kerja, Ia mengasihi gabungan buku yang baik dan kopi panas.
Lebih banyak artikel oleh: Archit

2 Comments

 1. Thanks on your marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you could
  be a great author.I will make sure to bookmark your blog and will often come back down the road.

  I want to encourage you to ultimately continue your great work, have
  a nice weekend!

 2. A lot is concerned with inside the planning of any excursion and there’s the important for each the sort of functions to be included in a manner with a view to allow you to live on apex of your observe up and reservations . That is in which the business enterprise reporting era loose load comes into the artwork photograph. it’s going to help in constructively coping with your ride with none shape of hiccups.

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

 • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
 • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
 • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk