Perisian Pengurusan Data untuk Perniagaan: Bagaimana untuk Dapatkan Data lebih relevan dan tepat untuk Perniagaan anda

rumah > Lead Management > Perisian Pengurusan Data untuk Perniagaan: Bagaimana untuk Dapatkan Data lebih relevan dan tepat untuk Perniagaan anda

Bad data management

Dalam salah satu buku yang terbaik tentang penulisan, penulis Stephen King membandingkan 'Adjektif secara bertulis' untuk dandelions tumbuh di taman. Jika anda mempunyai hanya satu, ia kelihatan agak. Tetapi jika anda hanya biarkan ia menjadi, ia akan menakluk seluruh taman. barulah, Anda dapat melihat sifat sebenar semua-menakluk daripada bunga liar yang.

Anda boleh mengatakan bahawa perkara yang sama tentang data tidak berstruktur besar! Anda boleh menyeterika keluar perkhidmatan yang cepat rawak atau transaksi tunai dengan sendirinya tanpa mengambil berat tentang mendokumenkan ia. Ia boleh menjadi berbahaya atau mungkin juga menjimatkan masa. Tetapi apabila ia menjadi norma, anda hanya mengumpul data tidak berstruktur dalam pelayan anda. Sekarang anda perlu untuk menghabiskan hari cuba untuk menguraikan data yang dikumpul dan memahami proses yang dijalankan.

Satu sumber data berstruktur boleh menjadi sumber inspirasi dan wawasan. Sementara itu, data tidak berstruktur hanya boleh berubah menjadi sumber ketegangan dan Salah faham.

Perkara yang sama berlaku dengan data yang diterima dan balasan yang berkualiti rendah. Ia berpotensi mengacaukan perniagaan anda dan merosakkan ROI anda.

Mari kita mulakan dengan kefahaman yang jelas tentang konsep 'data besar buruk'.

Apa yang dimaksudkan dengan pengurusan Data Bad?

Pengurusan data Bad menandakan maklumat yang boleh tidak betul, mengelirukan, dan tidak tersusun.

Anda mempunyai semua maklumat yang diperlukan untuk memupuk mendahului jualan, tetapi butir-butir pelanggan dan data lain yang dianjurkan dan hampir tidak boleh diakses. Anda akan dapat untuk menukar memimpin mereka?

data buruk itu termasuk kedua-dua tidak mempunyai maklumat dan bukan comprehendible maklumat. atau, ia boleh menjadi hanya berantakan campur aduk data yang gagal untuk memahami real.

begitu juga, data buruk membuat organisasi lembap dan sistematik.

 data management software

Satu contoh yang biasa data buruk adalah untuk mempunyai maklumat hubungan pelanggan yang ketinggalan zaman. Ini bermakna bahawa anda sentiasa mengecut kepada keupayaan anda untuk menghubungi pelanggan. Sebagai akibatnya, anda pengekalan pelanggan kadar akan dikurangkan. 44% syarikat telah dinamakan data yang hilang atau tidak lengkap sebagai masalah yang paling biasa dengan maklumat hubungan ketinggalan zaman adalah (41%).

Implikasi bergantung kepada Bad Data

Meneruskan dengan contoh, taman kotor hanyalah sebab dan hasilnya boleh menjadi teruk. Sekali pandang ia seolah-olah satu perkara yang beatification dan tidak lebih, tetapi ia melibatkan keselamatan keseluruhan kawasan.

Begitu juga, apabila ia datang kepada data buruk, ia melibatkan banyak perkara yang membuat isu ini benar-benar kompleks dan tidak dapat dielakkan.

The-kesan sampingan data buruk-

 • perkhidmatan pelanggan yang tidak cekap
 • pengekalan pelanggan miskin
 • analisis perniagaan tidak sesuai
 • ramalan yang tidak betul
 • kadar penukaran plumbum rendah
 • ROI rendah

Mempunyai data yang tidak tepat adalah sebab mengapa 75% syarikat sisa 12% daripada hasil jualan mereka. Tetapi menurut Penyelidikan Experian, kos data buruk mungkin lebih besar dari itu 12% kehilangan hasil.

Kebaikan pengumpulan data anda dan pengurusan

Sebuah taman yang indah bukan sahaja menarik orang ke arah rumah anda, ia memberikan bunga yang indah, buah-buahan segar dan sayur-sayuran yang memberikan anda kesihatan yang baik dan ketenangan mental.

An organized pengurusan data pelanggan sistem boleh struktur perniagaan anda dan memberi anda arahan jelas untuk meramalkan masa depan perniagaan anda. Ia membolehkan anda menyesuaikan visi perniagaan konkrit.

 • data berkualiti meningkatkan kecekapan pekerja dengan 62%.
 • ia memastikan 54% kepuasan pelanggan.
 • ia menjimatkan 44% penjimatan kos berbanding dengan mana-mana sistem pengurusan perniagaan yang lain.
 • Ia membantu untuk menguruskan profil pelanggan dan meningkatkan ia dengan 43%.

data quality analysisBagaimana untuk mengumpul dan menguruskan Baik Pangkalan Kualiti?

Dalam usaha untuk membersihkan taman anda, anda memerlukan alat berkebun - spade, spade, meraih, cangkul dan mengambil banyak perkara lain, tanpa perkara-perkara yang anda tidak boleh membersihkan dan hiasan taman anda dengan betul.

Begitu juga semasa menganjurkan data, anda memerlukan alat pengurusan data; jika tidak,, persatuan data yang sempurna tidak boleh dibuat.

perisian CRM memudahkan dengan platform yang sama, di mana anda boleh mengemas kini, mengubah suai, mengurus dan berkongsi maklumat pelanggan dan jualan anda. Anda boleh memberi akses kepada papan pemuka kepada sesiapa daripada pasukan anda dan masih boleh menyekat dari orang lain. jadi, ia memberikan anda keselamatan tepat dengan tahap yang tinggi mudah.

Anda boleh menyimpan data yang diperlukan dan menghapuskan orang-orang yang tidak perlu - anda boleh mengemas kini butiran hubungan pelanggan, status pelanggan dalam corong jualan, Maklumat-maklumat Pesanan, laporan jualan perkembangan, kemas kini mesyuarat dan banyak lagi.

Bahagian yang terbaik adalah keutamaan papan pemuka boleh diubah mengikut perniagaan dan industri anda.

Sebagai contoh - industri jualan memerlukan papan pemuka, yang boleh muncul petunjuk dan peringkat penukaran. Berbeza dengan yang, sebuah organisasi hospitaliti mahu diberitahu tentang status tempahan, kekosongan bilik dan lain-lain.

kesimpulan

Walaupun anda tahu kualiti data adalah penting, ia sering boleh diketepikan dalam tergesa-gesa untuk menyempurnakan semua lain jualan ops kebertanggungjawaban anda. Tetapi ada terlalu banyak yang dipertaruhkan untuk menutup mata anda kepadanya.

kualiti data miskin boleh membawa kepada keputusan perniagaan yang malang, ramalan jualan tidak boleh dicapai dan tawaran yang hilang. Menjaga maklumat anda, dan ia akan menjaga anda.

Mengalami sistem pengurusan data yang menangani keperluan perniagaan teras anda.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

 • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
 • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
 • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk