Perisian CRM untuk E-Commerce: Mari kita Perbincangan Mengenai Khidmat Pelanggan Online

rumah > industri > E Commerce > Perisian CRM untuk E-Commerce: Mari kita Perbincangan Mengenai Khidmat Pelanggan Online

CRM software in e-commerce

hari ini, perniagaan e-dagang adalah sukar dan rumit. Dalam situasi ini, anda perlu mula tertanya-tanya.

Adalah penyelesaian CRM e-dagang benar-benar permainan-changer?

Jika anda berada dalam perniagaan E-dagang, objektif utama anda adalah untuk mencapai trafik yang lebih tinggi dan lebih banyak pembelian. dan, ini adalah lebih daripada cukup untuk membuat putaran kepala anda. Selain daripada, anda perlu berurusan dengan beribu-ribu isu-isu yang berkaitan dengan penghantaran, penghantaran, pulangan produk, pertanyaan pelanggan, pertikaian produk, sebagainya dan sebagainya.

Di tempat ini, yang e-dagang Sistem CRM membolehkan anda untuk menguruskan secara berkesan ini tanggungjawab yang berbeza dan menghapuskan margin kesilapan pada masa yang sama.

jangkaan pelanggan telah meningkat secara mendadak dalam dekad yang lalu. Kami kini dalam era kuasa pengguna. pelanggan hari ini mempunyai beratus-ratus pilihan boleh didapati dalam talian. 36% pelanggan dalam talian berbelanja lebih daripada 30 minit menimbang teliti sebelum pembelian.

Anda semunasabahnya boleh mengandaikan bahawa kali ini dihabiskan di membuat perbandingan mengenai produk anda dan harga dengan pesaing anda. memandangkan ini, pelanggan berada pada kedudukan untuk membuat keputusan yang syarikat akan berkembang maju dan yang mana satu akan menggigit debu dalam huru-hara pasaran.

Apa yang peranan perisian CRM E-dagang?

perisian CRM membantu anda membina dan mengekalkan hubungan pelanggan yang kukuh. Ia membolehkan anda untuk menguruskan pesanan pelanggan anda dan juga bertindak balas kepada pertanyaan pelanggan anda. Ini membolehkan anda untuk mengenal pasti dan merawat pelanggan anda sebagai aset yang paling penting perniagaan online anda.

crm in e commerce

Sekarang mari kita lihat bagaimana sebuah perisian CRM e-dagang membantu anda meningkatkan operasi perniagaan online anda.

Urus omnichannel perbualan

hari ini, pelanggan boleh merujuk kepada membawa keluar perbualan melalui mana-mana nombor saluran dalam talian-luar talian.

Sebagai contoh, pelanggan adalah lebih cenderung untuk menaikkan pertanyaan di dinding Facebook anda daripada medium yang lebih tradisional seperti e-mel atau panggilan telefon.

Sebuah syarikat e-dagang adalah lebih cenderung untuk mempunyai perbualan pelanggan melalui saluran yang berbeza.

 1. jawatan dinding Facebook
 2. chat Facebook
 3. Twitter
 4. laman web sembang

Sebagai sebuah syarikat e-dagang, anda akan dapat untuk menghibur dan menyokong pelbagai ini cara saluran interaksi pelanggan inbound. Anda juga terikat untuk mengendalikan perbualan secara langsung dengan pelanggan anda.

E-dagang perisian meja bantuan perlu untuk menggabungkan semua saluran masuk yang berbeza.

lagi, ini akan membantu anda meningkatkan kualiti interaksi pelanggan dan memberikan lebih nilai kepada pelanggan.

Dengan cara ini, perisian meja bantuan e-dagang nyata boleh memainkan peranan yang penting dalam pengalaman pelanggan anda secara keseluruhan.

Mengautomasikan menangkap data untuk memahami pelanggan anda

Dengan menyepadukan platform CRM, anda boleh merakam dan menstrukturkan semua sumber maklumat pelanggan. Ini termasuk sejarah pembelian, pilihan, geografi dan lain-lain.

E-dagang CRM boleh membantu anda mengekalkan data dinamik ini yang berkaitan dengan semua pengguna. Ini termasuk alamat, nombor telefon, pembelian, data penghantaran, dan cara pembayaran, pembayaran balik dan lain-lain lagi. A CRM menjadikannya mudah untuk membalas atas mana-mana pertanyaan pelanggan pada penghantaran, penghantaran dan produk pulangan.

CRM banyak boleh meningkatkan usaha anda untuk menguruskan data pelanggan, apabila mereka telah mendaftar, mengarahkan, atau dibeli dari laman web ini. Dengan penyelesaian seperti pemberitahuan, awasan diskaun, dan kemas kini untuk mengesan pesanan dan penghantaran – anda boleh melihat bagaimana untuk mesej teks pukal mempunyai tempat dalam sistem CRM.

Ia mungkin untuk merakam semua kemas kini interaksi dengan pelanggan. jadi, eksekutif perkhidmatan pelanggan boleh mengesan pertanyaan atau serta-merta menangkap dengan apa-apa komunikasi pelanggan.

Mengukur dan meningkatkan skor NPS

Kebanyakan perniagaan mengukur populariti laman web mereka melalui metrik yang dikenali sebagai NPS atau skor penganjur bersih. Rata-NPS adalah salah satu metrik yang paling kritikal ketika datang untuk mengukur kepuasan pelanggan dan rujukan.

Perisian CRM Untuk Khidmat Pelanggan OnlineSatu perisian meja bantuan akan membantu anda mengautomasikan mengukur dan merekodkan NPS selepas setiap interaksi pelanggan. Dengan cara ini, anda boleh agregat markah NPS di semua interaksi pelanggan yang berbeza.

Ini akan membantu anda membuat keputusan untuk mendapatkan skor NPS yang lebih tinggi dan memperoleh kepuasan pelanggan yang lebih baik.

Membina dan memperbaiki pelanggan segmentasi

Sebuah perniagaan e-dagang yang berjaya perlu membina pemahaman yang mendalam pelanggan. Ini dicapai melalui segmentasi pelanggan pintar.

baik, biar saya jelaskan.

Untuk perniagaan yang berjalan, semua pelanggan Tidak sama. Untuk memahami pelanggan, perniagaan perlu membina segmen pelanggannya.

Seperti yang kita lihat sebelum ini, perisian CRM e-dagang membantu anda mengautomasikan maklumat menyimpan tentang interaksi pelanggan sebelum dan perbualan. Ini akan membolehkan anda untuk membina segmen maklumat pelanggan anda.

leverage yang berbeza saluran membeli-belah melalui integrasi API mudah

Jika anda seorang penjual e-dagang, anda mungkin sudah sedar bahawa ekosistem dalam talian menawarkan beberapa peluang menjual. Anda boleh mempunyai kedai Shopify berdedikasi dan laman web membeli-belah WordPress dibina yang normal. Lain daripada itu, anda mungkin cuba untuk menggunakan penglihatan melalui kedai-kedai facebook atau laman web mikro Google.

Perlunya untuk memperoleh dan menguruskan pesanan melalui saluran membeli-belah yang berbeza dengan cepat boleh bertukar menjadi sakit kepala.

Penyelesaian CRM e-dagang membolehkan anda mengintegrasikan kart beli-belah pelbagai dalam penyelesaian CRM tunggal.

e-dagang perisian perkhidmatan pelanggan

Ini membantu anda mempercepatkan dan memperkemaskan pengurusan pesanan anda secara keseluruhan dalam satu platform.

Kemudahan Chat Live dengan Perisian CRM

Kadang-kadang penerangan produk tidak cukup untuk meyakinkan pelanggan untuk membuat pembelian. 57% pengunjung dilaporkan meninggalkan tapak disebabkan kekurangan maklumat. manakala 88% pelanggan berkata kemudahan live chat membuat pengalaman digital mereka dengan lebih baik.

Opsyen live chat membantu anda memanfaatkan faedah permulaan ke dalam pembelian yang pasti. Ini termasuk tindak balas segera kepada pertanyaan pelanggan dan dengan itu mengurangkan kadar keluar trafik. Anda juga akan dapat membuat cadangan produk yang lebih menarik kepada penonton sasaran.

Tawaran peribadi Berdasarkan Sejarah Membeli

sekarang, apa yang peribadi? Rakyat umumnya menggunakan istilah ini sambil memberi pengalaman membeli-belah disesuaikan orang berdasarkan tabiat membeli mereka, zon kepentingan, demografi dan psikografi.

perisian CRM membantu anda mengumpul maklumat yang berharga tentang sejarah belian pelanggan supaya anda boleh memahami bidang minat mereka. Dengan menjejaki corak pembelian, sumber di mana mereka masuk dan berapa kali mereka telah memasukkan, anda boleh menawarkan diskaun pembeli peribadi, cadangan dan tawaran.

customer relationship management in ecommerce

Sebagai contoh, menganggap bahawa anda mempunyai pembeli runcit, yang sering membeli buah-buahan. Dengan membahagikan e-mel peribadi yang mengiklankan saham baru atau diskaun produk, anda serta-merta boleh meningkatkan kadar tindak balas.

Begitu juga, anda boleh cadangkan yang baru dikeluarkan buku thriller dengan menghantar mel peribadi kepada kekasih thriller. Kedai buku dalam talian boleh mengiklankan diskaun peribadi di Dan Brown Angels and Demons, yang boleh berpotensi memberi inspirasi kepada beliau / dia untuk membuat pembelian.

Jika anda tahu pengunjung berulang telah diperiksa produk / perkhidmatan tertentu, anda boleh menarik tindakan lanjut dengan mengemukakan baucar atau kupon diskaun untuk meningkatkan kesetiaan.

Menurut kaji selidik yang dijalankan oleh Experian, 61% jenama kini menggunakan pengalaman peribadi untuk membina kesetiaan pelanggan.

Memulakan selepas jualan Penglibatan Pelanggan

Pengekalan pelanggan adalah satu komponen penting dalam perkhidmatan selepas jualan. Dengan semua maklumat yang diperlukan boleh didapati di hujung jari anda, anda boleh menyediakan perkhidmatan yang lebih baik selepas jualan. Anda boleh kini bukan sahaja menangani kebimbangan pembeli mengenai pesanan, maklumat produk dan inventori, tetapi juga meningkatkan jualan dengan mengesyorkan produk kepada pelanggan anda.

Online Customer Service Software

Meningkatkan Peluang Jualan dan Hasil Maximize

A CRM memberi manfaat kepada anda dengan mewujudkan katalog dalam talian yang dinamik dan memulakan interaksi pelanggan terus. Mari kita lihat bagaimana Pelanggan perisian Pengurusan Perhubungan membantu untuk mengukuhkan jualan dalam talian -

 • Ia memudahkan cara mengemas kini produk baru, model, harga, Huraian, diskaun dan tawaran.
 • Ia menggunakan promosi jualan silang dan peluang up-menjual.
 • puak carian membolehkan pengunjung untuk mencari dan mencari apa yang mereka mahu - membolehkan mereka untuk melihat produk dengan ciri-ciri tertentu, seperti warna, saiz, gaya dan model.
 • Ia membantu untuk meningkatkan kesetiaan yang menguatkan hubungan jangka panjang dengan pelanggan.
 • Ia menyediakan platform yang mudah untuk berinteraksi dengan pelanggan, menyelesaikan pertanyaan mereka, mengambil maklum balas mereka dan akhirnya, mendapat keyakinan mereka.

CRM Software For Online Customers

kesimpulan:-

Dalam pasaran E-dagang yang berdaya saing, perisian CRM boleh menjadi lombong emas data anda. Dengan mengumpul semua data pelanggan dilaksanakan, anda boleh membuat 360-ijazah Memandangkan prospek dan pelanggan anda. Ini akan memberikan anda wawasan untuk meningkatkan peluang jualan masa depan anda. Di sisi lain, komunikasi yang lebih baik dan sokongan pelanggan yang sangat baik memastikan insentif pembeli yang lebih baik dan hubungan pelanggan jangka panjang. Ini juga meningkatkan kebarangkalian dapatkan lagi pelanggan kali pertama.

Pada Kapture CRM, kami menyediakan penyelesaian CRM e-dagang yang dibina yang membantu anda memanfaatkan maksimum daripada trafik anda yang sedia ada dan kehadiran dalam talian. Platform automasi proses menyeluruh yang memenuhi keperluan perniagaan online anda.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

 • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
 • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
 • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk