crm berasaskan awan

crm in cloud computing

Sejak akhir-akhir ini, one particular term which has found its way into the lexicon of IT services and CRM is “Cloud Computing” or “Cloud CRM". Pengkomputeran awan adalah model IT baru di mana kedua-dua perkakasan dan perisian disediakan atas permintaan kepada pelanggan melalui rangkaian bebas daripada peranti terminal dan lokasi.

Dalam persekitaran perniagaan semasa, syarikat-syarikat yang membuat pelaburan yang besar dalam pengambilan penyedia pengkomputeran awan dan bukannya dalam meningkatkan infrastruktur IT mereka.

Seperti yang anda tahu, the term CRM stands for customer relationship management software. Within the sistem CRM, terdapat beberapa singkatan dan variasi.

Terdapat beberapa jenis perkomputeran awan, iaitu, Infrastruktur sebagai Perkhidmatan (IaaS), Platform sebagai Perkhidmatan (Tutup) dan Perisian sebagai Perkhidmatan (SaaS).

Kebanyakan firma memilih untuk SaaS model pengkomputeran awan kerana ia adalah sangat mudah, tanpa penyelenggaraan dan pelaburan dan hanya melibatkan penggunaan permohonan melalui Internet. Beberapa contoh ketara pengkomputeran awan adalah Google, Yahoo dan Microsoft Hotmail untuk e-mel, Picassa untuk berkongsi gambar-gambar, Facebook dan LinkedIn untuk rangkaian sosial dan lain-lain.

Adakah anda ingin untuk Tumbuh Perniagaan anda? Tempah konsultasi percuma dengan Perniagaan Pakar kami untuk mengetahui bagaimana untuk mengembangkan perniagaan anda dengan menggunakan automasi perniagaan.

A awan CRM adalah model di mana perisian CRM, alat dan organisasi data pelanggan disimpan di dalam awan dan dihantar kepada pengguna akhir melalui Internet. Dalam kata lain, ia adalah satu teknologi yang membolehkan mengakses rangkaian IT, pelayan, penyimpanan, aplikasi dan perkhidmatan yang dikongsi dengan pengguna berbilang melalui Internet.

Cloud CRM memerlukan minimum kakitangan IT dan pengurusan penglibatan daripada pengguna. A CRM berasaskan awan mengurangkan kos yang terlibat dalam melibatkan pelanggan dan membuat CRM diakses oleh semua orang

Syarikat-syarikat mula bergantung semakin di internet untuk pelbagai aplikasi, terdapat keperluan yang semakin meningkat untuk menyimpan data korporat di web. jelas sekali, perkiraan ini memerlukan ijazah yang sangat tinggi keselamatan dan amanah. pengkomputeran awan menawarkan penyelesaian yang sempurna di mana persekitaran penyimpanan data yang disediakan melalui internet yang mempunyai akses yang selamat dan kawalan.

Pengembangan henti-henti operasi perniagaan, data dan maklumat telah menyebabkan sistem CRM berkembang menjadi besar-besaran, sistem bersepadu. Oleh itu, these developments have made the use of cloud indispensable for CRM applications.

Daftar Untuk Percuma Trail

Satu lagi aspek positif pengkomputeran awan adalah berkaitan dengan tenaga. Kadar semasa pertumbuhan infrastruktur IT menimbulkan hantu kekurangan membimbangkan tenaga kerana ia agak tidak mapan dalam jangka masa panjang. Selain itu, menjalankan sistem CRM dalam awan adalah lebih cekap dan menggunakan jumlah jauh lebih kecil dengan tenaga.

Cloud juga memudahkan tindak balas yang lebih baik dan lebih cepat, ketangkasan, mobiliti dan komunikasi yang lancar. Ini telah membawa kepada konsep BYOD (Bawa Peranti Anda Sendiri) menjadi sangat popular. BYOD adalah sebahagian daripada trend yang semakin meningkat yang menggalakkan pekerja untuk bekerja pada peranti pilihan mereka, yang membawa kepada peningkatan produktiviti dan mengurangkan kos untuk perniagaan kecil dan sederhana.

cloud computing crm

Walau apa pun populariti yang semakin meningkat awan, terdapat banyak kebimbangan mengenai keselamatan dan kebolehpercayaan sistem berasaskan awan. Atas sebab ini, adalah penting bagi syarikat-syarikat untuk mengiktiraf perbezaan antara awan awam dan awan swasta.

awan awam sumber kedai di kemudahan pembekal awan luar tapak, manakala awan swasta bergantung semata-mata kepada rangkaian peribadi maya (VPN). Sejak awan swasta adalah lebih selamat dan menawarkan tahap yang lebih kawalan, ini mungkin lebih sesuai untuk menyimpan maklumat sensitif seperti data pelanggan.

pasaran ini semakin sesak dengan semakin vendor, masing-masing menawarkan versi mereka sendiri awan. Ini menjadikan ia sangat mengelirukan bagi pemula untuk menilai banyak pilihan awan dan pilih padanan yang sesuai. Untuk menyelesaikan teka-teki ini, beberapa garis panduan asas perlu diikuti. Semasa memilih vendor yang, tahap fleksibiliti harus menimbang di atas fikiran bagi firma itu.

Sama ada kapasiti boleh meningkat, sama ada ia adalah mungkin untuk bergerak dari awan awam awan swasta pada masa akan datang, adalah beberapa soalan-soalan yang perlu ditanya terus. akhirnya, ada yang tidak dapat dielakkan keseimbangan antara fleksibiliti masa depan, fungsi dan kos semasa memilih pembekal awan yang betul dan penyelesaian.

Masa depan Perisian CRM untuk perniagaan kecil dan sederhana (SMB) dalam landskap pengkomputeran awan akan ditandai dengan perubahan dari SaaS untuk PaaS atau IaaS sebagai model utama. pengkomputeran awan membolehkan syarikat untuk melibatkan diri dalam analisis masa nyata dan membantu mereka menjadi lebih berdaya saing dan proaktif dalam pendekatan mereka. Pada masa kini, hubungan perniagaan yang memulakan perjalanan mereka di Internet, melalui carian web, laman Facebook dan laman web lain.

Fleksibiliti yang wujud melalui hosting internet membolehkan PKS untuk berkembang lebih cepat dan pada kos yang lebih murah sebagai sebahagian utama wang yang masuk ke dalam menaik taraf perkhidmatan fizikal dan aset kini boleh dialihkan ke lain, fungsi perniagaan yang lebih penting.

Tidak ada keperluan untuk ruang pejabat berpusat kerana semua pekerja perlukan adalah sebuah komputer riba dan sambungan internet dan dengan itu membantu dalam mengoptimumkan operasi. A takut utama yang CRM memerlukan pemasangan kompleks tidak lagi benar, sebagai CRM berasaskan awan boleh bangun dan berjalan dalam masa yang singkat.

Penggunaan CRM dalam awan memudahkan integrasi sosial lebih mudah dan berkomunikasi dengan pelanggan melalui mereka, mewujudkan logik CRM dan pengesanan data. Cloud CRM digunakan untuk menjadi tuan rumah data pengurusan perhubungan pelanggan, manakala CRM media sosial menggabungkan media sosial dan rangkaian ke dalam pengurusan perhubungan. With the integration of cloud CRM and social CRM with the right tools, ia adalah mungkin untuk mendapatkan hasil yang terbaik.

crm dalam perkomputeran awan
Marilah kita meringkaskan manfaat yang besar daripada CRM berasaskan awan. Sifat sistem berasaskan awan membolehkan syarikat bersekutu untuk melog masuk dari mana-mana dan mengakses maklumat akaun atau pelanggan mereka.

Ini boleh menjadi amat berguna sama menutup jualan dari lokasi yang jauh, membuat panggilan jualan di lapangan dan menjahit padang sewajarnya. Kebanyakan penyelesaian CRM disertai dengan aplikasi mudah alih yang serasi dengan Android atau iOS dan membantu menyediakan maklumat penting on-the-go.

A CRM awan adalah repositori sangat baik untuk semua maklumat yang berkaitan dengan pelanggan dan pelanggan. Setiap pengguna mempunyai login individu mereka sendiri yang membolehkan beberapa akaun untuk log masuk pada masa yang sama dan beroperasi pada data. Lancar pertukaran maklumat juga mungkin melalui awan.

Klik Di Sini untuk Langgan dan Dapatkan Lebih Video

Membina premis keselamatan, satu lagi komponen utama adalah sandaran data di pelbagai lokasi. Gone adalah era peranti yang berdiri sendiri yang kekurangan fleksibiliti integrasi. Cloud CRM boleh dengan mudah diintegrasikan dengan aplikasi atau perisian yang berbeza seperti pelanggan e-mel, MS Office dan lain-lain. dan keserasian ini adalah kunci untuk memastikan jangka hayat dan kejayaan CRM.

pengkomputeran awan akhirnya akan menjadi satu cara hidup untuk hampir semua organisasi, terutamanya pasukan jualan. Masa depan awan akan memberi tumpuan kepada simpanan sebagai keutamaan yang akan datang kepada keselamatan.
Setelah kedua-dua kebimbangan ditangani, syarikat akan dapat channelize kebolehan mereka ke dalam pengendalian fungsi tambahan seperti pengurusan bil langganan dan pengurusan proses perniagaan untuk meningkatkan lagi kecekapan dan keberkesanan operasi perniagaan.

buku-a-rundingan