Meraih strategi penglibatan Pelanggan untuk mengelakkan perpindahan dan meningkatkan penglibatan

rumah > Khidmat Pelanggan > Meraih strategi penglibatan Pelanggan untuk mengelakkan perpindahan dan meningkatkan penglibatan

Customer Engagement Strategies

Katakan anda bekerja di pejabat anda dan ia hampir waktu makan tengah hari. tiba-tiba, anda menerima pemberitahuan push dari kedai dalam talian baru yang menawarkan anda diskaun indah di Restoran Cina. Bagaimana anda rasa? hanya hebat!

pasti, anda tidak akan mempunyai banyak masa untuk mencari semua aplikasi untuk mengetahui tawaran yang pintar dan diskaun menarik. Pemberitahuan push adalah tepat apa yang anda perlukan untuk menjimatkan masa anda.

Jika anda berfikir dari perspektif pelanggan anda, pemberitahuan push pintar boleh membawa keluar penglibatan pelanggan penting dan kesetiaan jenama. Terdapat hampir 50% pengguna yang ikut serta pemberitahuan menolak dan mencari mereka berguna. lagi, menolak pemberitahuan meningkatkan penglibatan apl dengan 88%.

Dengan jumlah yang luar biasa aplikasi membanjiri pasaran, dinamik persaingan telah berubah menjadi satu lebih sukar. pengguna aplikasi berubah-ubah dan wawasan mereka kagum dengan beribu-ribu pilihan yang mengakibatkan kadar yang tinggi perpindahan. 75% dari pengguna app melahirkan dalam 90 hari.

jadi, bagaimana untuk membuat pengecualian untuk apl anda? Apakah cara untuk amat mengurangkan kadar perpindahan yang?

pemberitahuan push pasti jawapan!
Jika anda pasti ingin kelihatan perbezaan antara anda dan pesaing anda, maka perlu diingat taktik bawah:

Membuat Pelanggan Anda Rasa Khas

sekilas tidak selalunya berkesan untuk perkhidmatan pelanggan; agak, setiap pelanggan mempunyai kepentingan yang unik, yang menarik mereka ke laman web anda. Berhenti melihat pelanggan anda secara keseluruhan dan mula menghormati individualities mereka. Membuat pemberitahuan push anda lebih berkaitan kepada pelanggan dengan memperibadikan ia.

pemberitahuan push sangat disasarkan memandu 293% tindak balas yang lebih secara purata daripada mesej siaran, dengan beberapa menegak mencapai hampir 7x balas yang lebih besar. Ia mungkin berbeza daripada industri untuk industri:

good examples of customer engagement

ihsan imej: Localytics

Mengapa pemberitahuan tolak disasarkan membuat apa-apa perbezaan yang besar?

Mari kita menjelaskan dengan contoh, anda adalah seorang ibu baru, mempunyai sedikit comel 2 bulananak perempuan berusia. Anda melanggan aplikasi seperti Amazon, Cry pertama, Flipkart dan sering mendapatkan daripada tawaran yang baik pada produk bayi dan pakaian bayi yang baru lahir. Satu hari anda menerima pemberitahuan tolak yang menawarkan diskaun besar pada lampin dan makanan bayi. Ini tawaran secara tiba-tiba pasti akan bersorak anda sehingga.

Itulah sebabnya, 65% dari pengguna kembali ke aplikasi apabila push didayakan, dan hanya 19% pengguna yang tidak mempunyai push didayakan kembali kepada aplikasi dalam 30 hari.

Untuk mensasarkan penonton anda, anda perlu segmentasi pelanggan yang sempurna dari segi umur, jantina, pekerjaan, keadaan geografi, sejarah pembelian dan tingkah laku. Meletakkan semua data pelanggan mengenai perisian CRM anda dan ia akan membantu anda untuk mendapatkan maklumat berguna berhubung dengan segmentasi pelanggan. Sebaik sahaja proses itu dilakukan, anda akan dapat untuk membuat keputusan mengenai tawaran sesuai untuk setiap segmen.

Masa adalah kunci untuk setiap Lock

Di sini kita akan menerangkan faktor masa dengan dua aspek yang berbeza. Pertimbangkan bawah keadaan:

keadaan 1: Ia adalah tengah malam. Setelah lama, memenatkan, hari anda tidur. tiba-tiba, telefon anda bergetar dan pemberitahuan muncul pada skrin anda. Tidak akan anda rasa marah?

keadaan 2: Anda memasang beberapa aplikasi bulan lalu tetapi tidak menerima apa-apa pemberitahuan menolak atau sebarang tawaran daripada laman web ini. Yang pasti akan menjadikan kamu dari menggunakan aplikasi lanjut.

Keadaan pertama dengan mudah boleh mengendalikan dengan membahagikan zon masa dengan CRM anda, dalam kes anda mempunyai aplikasi yang boleh diakses secara global. Atau anda boleh memilih tempoh masa yang sesuai, menjaga perkaitan dengan tawaran anda. misalnya, jika anda menawarkan diskaun atau memperkenalkan masakan baru, ia sentiasa lebih baik untuk memilih masa makan tengah hari (12 kepada 1 pada tengah hari). Lebih tepat, anda boleh memisahkan pemberitahuan anda menyatakan sarapan, makan tengahari dan makan malam.

Keadaan kedua agak rumit dan memerlukan perhatian yang lebih kepada mengekalkan pelanggan anda dan mengelakkan perpindahan.

A menunjukkan Kajian terkini, 30% dari pengguna android tidak menerima apa-apa pemberitahuan push diri pertama 90 hari. Mereka pengguna, sahaja 5% terus menggunakan aplikasi.

Yang berlaku apabila anda tidak mempunyai trek pangkalan data anda, dan seterusnya gagal untuk memberi tumpuan kepada mengekalkan pelanggan baru.

perisian pengurusan maklumat anda adalah juga mampu mengendalikan semua maklumat yang berkaitan dengan langganan. Dari papan pemuka CRM anda, anda boleh mendapatkan pandangan yang membina mengenai pelanggan baru dan tabiat membeli dan minat.

Sending weekly notifications can increase 90-day app retention by 2x on iOS and 6x on Android phones.

Datang dengan gaya kreatif maksimum

Kreativiti dalam pemberitahuan push anda memainkan peranan penting di sebalik berapa ramai pelawat anda mendapat di laman web anda.

Pada masa kini, kreativiti bukan sahaja menandakan menumbuk garis dan salinan inovatif. Gunakan kuasa imej, GIF, video dan audio untuk melibatkan pengguna maksimum. Berfikir di luar kotak dan cuba kombinasi yang berbeza imej, tajuk dan mesej.

ini mencapai pemberitahuan push can directly increase open rates by up-to 56%.

how to increase customer engagement

Mesej anda akan menghantar kreatif, klik akan meningkat. Dan ini bermakna trafik laman web anda secara beransur-ansur akan meningkatkan.

kesimpulan

Apa yang pemasar perlu sentiasa ingat adalah bahawa pemberitahuan push boleh digunakan untuk tujuan yang berbeza dan mereka harus mula menggunakan mereka untuk mencapai matlamat pemasaran mereka. Walau bagaimanapun, ia adalah penting untuk memastikan bahawa pemberitahuan tidak dilihat sebagai mengganggu atau tidak menarik.

jadi, trend umum di pasaran menunjukkan hakikat hubungan antara kekerapan pemberitahuan dan kadar pengekalan aplikasi pengguna yang lebih besar.

Untuk maklumat lanjut Lawat kami

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

  • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
  • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
  • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk