Meningkatkan jualan di kedai runcit dalam talian anda dengan perisian CRM untuk jualan

rumah > produk > Jualan > Meningkatkan jualan di kedai runcit dalam talian anda dengan perisian CRM untuk jualan

FMCG CRM

sama ada, anda suka atau tidak, ada sebab-sebab discernable jelas mengapa pembeli lebih suka kedai dalam talian yang besar seperti Amazon. diskaun konsisten, kualiti produk yang boleh dipercayai dan lain-lain. Tidak kira apa yang anda beli, simpanan pasti dan ketenangan fikiran tidak akan menyakiti.

Pada masa yang sama, ini menjadikan ia lebih sukar bagi peruncit yang lebih kecil untuk bersaing dengan besar peruncit runcit dalam talian. biasanya, harga yang lebih murah bermakna produk dikompromi kualiti dan menghakis margin keuntungan kepada perniagaan.

Pada masa yang sama, pasaran runcit dalam talian tidak pek-dalam peluang yang amat besar serta.

The fast moving consumer goods industry is the fourth largest industry in Indian economy. The market size of FMCG is expected to grow from US$ 30 bilion pada 2011 kepada AS $ 74 bilion pada 2018. Menurut laporan India Jenama Yayasan Ekuiti, ia mungkin akan mencapai $103.7 bilion menjelang 2020.

Disebabkan tahap tinggi persaingan di pasaran, pengurusan perhubungan pelanggan memainkan peranan penting dalam pertumbuhan mana-mana perniagaan. Sebagai produk makanan adalah kategori penggunaan yang terbesar di India (hampir 12% daripada KDNK negara), pelanggan menjangkakan produk yang berkualiti tinggi dan perkhidmatan dari kedai-kedai runcit dalam talian.

Mari kita mulakan dengan memahami aspek utama tingkah laku pelanggan apabila mereka melawat kedai runcit dalam talian.

Aspek utama Kelakuan runcit pelanggan

 • Kini para pelanggan mempunyai lebih banyak akses kepada maklumat, terima kasih kepada banyak menggunakan internet. Ini membawa mereka untuk mempunyai sejumlah besar pilihan pembelian dan pilihan kualiti yang berbeza.

Sebagai contoh - berhampiran kira-kira 70% pelanggan membaca label makanan sebelum membuat pembelian.

 • Menurut Allrecipes.com kajian mengumumkan kembali, satu pertiga daripada pengguna menyemak harga dalam talian, hampir separuh daripada mereka produk penyelidikan, dan lebih daripada promosi produk find separuh pada telefon pintar mereka.
 • Kedai-kedai dalam talian yang besar telah membuat pelanggan dalam talian biasa dengan menerima diskaun yang ketara.
 • sekarang, pengguna menyedari bahawa kedai runcit sedang mengumpul maklumat mengenai pembelian mereka sebelum ini dan sejarah carian. Mereka mengharapkan mereka untuk menggunakan maklumat tersebut untuk menyediakan pengalaman membeli-belah yang lebih baik.

Meningkatkan keutamaan dalam talian kedai-kedai membeli-belah runcit menambah sesuatu yang lebih untuk pertandingan. Mari kita lihat mengapa pengguna lebih suka kedai dalam talian untuk membeli-belah runcit -
Online Grocery Stores

Ketua Cabaran Menghadapi oleh peruncit kecil

Keperluan pengguna yang berubah secara beransur-ansur. Dengan perubahan keperluan, syarikat-syarikat runcit talian menghadapi tujuh cabaran utama hari ini.

 • Menguruskan sistem komunikasi yang berkesan dengan pengguna: Pelanggan sentiasa mempunyai beribu-ribu pertanyaan mengenai produk, status penghantaran, caj penghantaran, masa penghantaran, butiran penghantaran orang itu dan banyak perkara lain. Terutamanya untuk kedai-kedai runcit dalam talian, di mana produk yang dijangka diserahkan secepat mungkin, ia adalah perlu untuk membina sistem komunikasi yang kukuh di kalangan perkhidmatan pelanggan, kanak-kanak lelaki penghantaran dan pengguna.
 • Menguruskan profil dalam talian yang positif - Secara semulajadinya, pengguna dalam talian lebih cenderung untuk menjadi sedar tentang produk dan pembelian mereka. Ini bermakna bahawa perniagaan kecil atau besar perlu meliputi talian kategori media dan produk kepentingan mereka. Ini membantu perniagaan untuk benar-benar memberi tumpuan kepada mewujudkan akaun pengguna baru untuk perniagaan mereka.
 • Menguruskan pertanyaan dalam talian - sebagai kedai runcit akan memandu pembelian biasa, anda perlu memastikan bahawa anda mengendalikan pertanyaan talian tetap. Ini membantu memupuk pembelian dalam talian tetap dan tabiat membeli yang pasti.
 • Kesukaran untuk menembusi di bandar-bandar kecil: Di bandar-bandar kecil, orang yang belum biasa dengan kedai-kedai runcit dalam talian. Ia digunakan untuk membeli-belah makanan dan minuman tradisional dan mempunyai isu-isu amanah utama dengan dasar penghantaran talian.

online delivery policy.

 • Menemui Faktor kesetiaan: Mendapat kesetiaan pelanggan adalah salah satu cabaran kritikal kecil perniagaan runcit dalam talian. Peruncit menawarkan rebat, kupon khas, penghantaran dan diskaun percuma sebagai insentif kepada pengguna. Walau bagaimanapun, pengguna terus beralih daripada satu aplikasi yang lain untuk mengetahui tawaran yang lebih baik.
 • Mengimbangi diskaun dan aspek keuntungan - Kedai-kedai dalam talian secara positif boleh menangkis pelanggan dengan mengikuti dinamik harga salah. Anda perlu memahami dan mewujudkan profil pelanggan yang tepat untuk membeli produk pada harga diskaun yang betul.
 • Mengesan corak membeli di kalangan pengguna: Ia adalah sukar untuk mengesan dan memahami corak pembelian pelanggan, dengan menganalisis sejarah pembelian setiap pelanggan. Melainkan jika anda boleh memahami tabiat membeli pengguna ini, anda tidak boleh mampu memberikan perkhidmatan dan tawaran peribadi.

Solutions CRM untuk Semua Cabaran

Dalam usaha untuk mengekalkan dalam pertandingan ini dan berjaya dalam perniagaan online, anda perlu untuk membangunkan inisiatif untuk meningkatkan keuntungan produk dengan berkesan perkhidmatan penjagaan pelanggan. CRM boleh membantu anda sampai ke sana.

 • Perkhidmatan cemerlang perkhidmatan pelanggan: FMGC CRM perisian akan menyediakan anda satu platform yang sama untuk menerima panggilan telefon pelanggan, membalas pada mesej, mel dan menyelesaikan isu-isu mereka. Anda boleh menyimpan butiran hubungan pelanggan, bersama-sama dengan ringkasan perintah dan butiran sejarah panggilan pada papan pemuka. Anda boleh menjejaki pertanyaan tertentu dengan nombor tiket yang unik yang menjadikan ia mudah untuk menjawab soalan pelanggan.

Grocery Delivery Service

 • pengurusan data mudah untuk mendekati pelanggan yang berpotensi: perisian pengurusan data mudah memanfaatkan strategi perniagaan untuk mendekati pelanggan yang berpotensi. Surveys, membeli sejarah dan keperluan zon memahami membantu untuk membuat promosi produk yang sesuai dan mewujudkan kesedaran jenama.

Sebagai contoh - di Bengal dan Odisha, orang lebih cenderung untuk membeli ikan daripada perkara bukan vegetarian lain. Online kedai daging boleh menggalakkan ikan atau mungkin menawarkan diskaun khas pada ikan, dalam usaha untuk meningkatkan kesedaran dan kesetiaan.

 • Meningkatkan kesetiaan jenama dengan menawarkan rebat peribadi dan diskaun: Dengan perisian CRM anda boleh mempunyai semua Sejarah carian produk daripada pelanggan. Oleh itu, anda boleh bertindak kepada pilihan pelanggan dan menawarkan mereka diskaun peribadi ke atas produk tertentu. Ini membantu untuk mengukuhkan hubungan jangka panjang antara syarikat dan pengguna.

kesimpulan:

2017 tidak akan menjadi tanpa cabaran untuk makanan dan minuman peruncit dalam talian. pengguna’ Pilihan yang tidak menentu, dan mensasarkan mereka dengan strategi yang tepat adalah lebih sukar. But when companies look inward to find ways to be more nimble and integrate a CRM software, cara menjadi lebih mudah berbanding sebelum ini.

kedai runcit dalam talian perniagaan di India dijangka berkembang antara 10%-12% setiap tahun. Dan sebagai Asheesh Malhotra (Partner, IT Practice Advisory, Ernst& Young) telah berkata dengan betul, "Ini adalah salah satu masa terbaik untuk teknologi untuk membuat perubahan dalam sektor FMCG."

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

 • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
 • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
 • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk