Perbankan CRM Solutions: Pusingan Sistem Perbankan Your Customer-Centric

rumah > industri > perbankan > Perbankan CRM Solutions: Pusingan Sistem Perbankan Your Customer-Centric

Banking CRM Solution

Sudah tiga bulan dan proses pelaksanaan untuk demonetization perlahan-lahan menyelesaikan turun. dari November 2016, tanpa tunai India telah mengalami jumlah ketara daripada urus niaga melalui wang plastik.

pemindahan wang menggunakan perbankan mudah alih dan sistem pembayaran segera (IMPS)wang -wherein dipindahkan serta-merta menggunakan mesej teks atau perbankan menunjukkan talian spike tertinggi di lebih 12 bulan, berakhir oktober 2016.

An India analisis Perbelanjaan daripada Reserve Bank of India (RBI) data clarifies the situation. transaksi perbankan mudah alih meningkat 175%, sedangkan wang yang diniagakan menggunakan perbankan mudah alih meningkat 369% dari okt-Okt, menurut laporan itu.

banking automation solutions

Dalam senario ini, cabaran terbesar bank adalah untuk membina sistem perkhidmatan perbankan dalam talian yang kuat untuk rakyat biasa.

Pengurusan maklumat dalam Persekitaran Ekonomi yang tidak menentu

Masalah pengurusan maklumat tidak unik bagi sektor perbankan, tetapi akibat adalah lebih teruk daripada yang lain. Sektor perbankan adalah industri yang paling sensitif dalam hal ini.

Bankers, yang bergantung kepada data yang diperolehi dari alat manual, adalah semata-mata perasaan beban hari ini. Pertama sekali, ia terlalu lambat untuk menyediakan tahap minimum perkhidmatan kepada pelanggan. Dalam situasi ini, bank perlu automasi pesat data pelanggan untuk pengagihan tunai cepat dan betul.

Kedua, ketidaktepatan kecil boleh membawa kepada pergolakan awam yang utama, kerana ia boleh menyebabkan ketegangan kewangan utama. Alat Manual gagal menjamin ketepatan seperti, oleh itu ia akan berjudi sepenuhnya usang untuk keadaan semasa.

Dalam usaha untuk bersaing dengan ekonomi ini, anda perlu penglihatan masa nyata ke dalam data pelanggan. A cutting edge sistem CRM bagi sektor perbankan can automate the customer information management system and ensure perfection in cash distribution.

Dengan maklumat ini, bank boleh membuat pilihan yang lebih bijak, manakala menguruskan kedudukan tunai dan pada masa yang sama menilai risiko yang berkaitan dengan kedudukan itu.

crm in banking sector in india

Penilaian Risiko tepat

penilaian risiko telah menjadi lebih penting daripada apa-apa dalam usia ini demonetization. Kekurangan teruk tunai keras, pelbagai permintaan dari kawasan yang berbeza, pengagihan tunai di kawasan luar bandar, ketidakupayaan rakyat untuk mengendalikan perbankan dalam talian, dan proses pengumpulan bersama menjadikan ia sukar untuk cepat menganalisis risiko.

Dengan perisian CRM anda boleh mendapat gambaran 360 darjah pelanggan anda dan menjana data lebih teratur untuk menganalisis potensi risiko yang akan datang.

penyelesaian perbankan CRM berjaya jelas mengintegrasikan pelanggan, proses dan teknologi. Ia menyediakan bank-bank dengan visi merangkumi semua semua hubungan perbankan dan data pelanggan, dan menyimpannya di dalam gudang data tunggal. Anda boleh mengakses, edit, Tambah, dan menganalisis data dari satu papan pemuka.

Pengurusan Amanah dan Adaptasi / Isu Acceptance

70% kaum India tinggal di kawasan luar bandar. Mereka mempunyai isu-isu amanah utama yang berkaitan dengan perbankan dalam talian dan tanpa tunai urus niaga. Semasa fasa awal demonetization, mereka menghadapi banyak masalah mengenai hari untuk aktiviti hari, terutamanya hospital dan runcit perbelanjaan.

Ia adalah penting untuk membuat pelanggan berasa mereka perkara itu banyak kepada institusi kewangan seperti bank ini akan pergi jauh dalam mendapat kepercayaan dan bangunan hubungan jangka panjang.

crm solution for banks

Dengan perisian CRM, anda boleh menawarkan 24*7 perkhidmatan, menyediakan tindak balas pantas kepada pertanyaan pelanggan, dan memanfaatkan sambungan maksimum dengan rakyat biasa. Itulah bagaimana anda boleh mendapatkan kepercayaan pelanggan supaya mereka boleh mendapatkan jaminan tanpa kompromi keselamatan.

Selepas itu, hanya mereka rela akan mengguna pakai kaedah baru urus niaga wang dan perbankan.

Secara ringkas

kaedah perkhidmatan pelanggan berdasarkan CRM-boleh menawarkan kecekapan perkhidmatan pelanggan tradisional yang diperkayakan dengan menyediakan gambaran lengkap mengenai semua komunikasi pelanggan. pembentukan dan pengurusan inisiatif peribadi atau perkhidmatan-semua pemasaran dan strategi harga juga kemas dan sistematik. Kebanyakan sistem CRM juga memeluk media sosial mengintegrasikan alat yang membolehkan anda untuk mengesan dan membalas maklum balas media sosial, komen, dan pertanyaan.

Dengan mengetepikan perbahasan mengenai kesan jangka panjang demonetization, India perlu struktur perbankan yang lebih stabil dan teratur untuk mengendalikan reformasi ekonomi ini. Sistem CRM boleh menyediakan platform yang sesuai dan selamat untuk menaik taraf dan memodenkan corak perkhidmatan dalam sektor perbankan. Ia senjata bank dengan automasi aliran kerja dan memberikan pengguna rasa keselamatan dan kepercayaan.

Kapture perisian CRM bertujuan untuk memberi kuasa kepada bank anda dengan terbaik alat perkhidmatan pelanggan.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

  • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
  • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
  • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk