Bagaimana Stock Management Software Membantu Anda Mencegah Stock Outdated

rumah > industri > FMCG > Bagaimana Stock Management Software Membantu Anda Mencegah Stock Outdated

 Kapture Update Stock melalui CRM

Menguruskan inventori adalah bahagian penting dalam setiap perniagaan pembuatan untuk berfungsi dengan cekap. Apabila ia datang kepada produk pembuatan, syarikat yang berbeza mempunyai pendekatan berbeza melihat ia. Beberapa syarikat-syarikat cenderung untuk menyimpan barangan perkilangan secara pukal manakala sesetengah percaya dalam pengeluaran berdasarkan permintaan. Syarikat sering cenderung untuk menyimpan inventori berlebihan mengintai pembelian borong atau menganggap kekurangan di peringkat akhir tetapi terdapat lebih banyak keburukan daripada kebaikan dalam proses. Melakukan ini sering boleh menjadi bumerang syarikat, yang membawa kepada peningkatan dalam jualan saham ketinggalan zaman.

mendedahkan 8 sebab mengapa menjual saham ketinggalan zaman tidak akan menarik perhatian pelanggan anda:

1. Life produk

Outdated stocks often face the wrath of an expiry date of the product. Sebagai contoh: syarikat-syarikat yang menghasilkan eatables atau adalah menjadi produk makanan pembuatan, tidak mampu untuk melebihi tarikh penggunaan yang disyorkan produk kerana ia boleh menyebabkan isu-isu kesihatan kepada pelanggan jika diambil selepas tarikh tamat tempoh. Ini membawa kepada kehilangan barangan perkilangan dan mereka telah dianggap sebagai tempat pembuangan dan dibuang.

2. Terus meningkatkan yuran penyimpanan dan keupayaan

Berpegang kepada lebih daripada apa yang anda perlukan, akan sentiasa membawa anda kepada masalah. Dalam senario ini, melebihi tempat simpanan berkenaan akan memanggil peningkatan dalam ruang simpanan yang secara tidak langsung memerlukan pelaburan yang tidak perlu. Untuk mengelakkan dilema itu, FMCG CRM Software adalah disyorkan. perisian CRM pada dasarnya boleh membantu anda menguruskan inventori anda yang lebih baik dan menjimatkan daripada membayar yuran sewa tambahan untuk menyimpan saham yang tidak digunakan.

3. Risiko stok tidak terjual akan

stok yang berlebihan adalah tanda-syarat inventori salah diadili atau jangkaan jualan tinggi. harapan yang tinggi membawa anda di mana-mana, sama sahaja bagi industri pembuatan. Menyimpan barang kuantiti yang banyak dan tidak mempunyai mereka dijual hanya akan menambah kepada masalah anda, bermakna anda akan sama ada perlu berakhir memberikan diri pada diskaun yang besar atau mempunyai mereka memerah dalam gudang anda.

4. Kos peluang Dilampirkan

Menyimpan inventori hanya akan menambah kepada kos peluang anda. Sebagai contoh: stocking more inventory will mean investing more on warehouse rent to maximize the storage facilities which will then add on to your storage capacity fees. Sebaliknya menyimpan barang-barang yang berlebihan, one can invest the same amount of money on different sources which will result in better ROI.

5. implikasi kos negatif

Berpegang kepada inventori berlebihan sering boleh menyebabkan implikasi kos negatif. Investing in any type of inventory ties up your company funds which in result prohibits it from being used.

6. Menjual di Diskaun

Apabila anda menyimpan inventori yang berlebihan dan anda akhirnya tidak menjual mereka, anda tidak mempunyai pilihan lain tetapi untuk menjual mereka keluar kadar diskaun kepada mengurangkan kadar kerugian yang perlu anda tanggung.

7. saham usang

Mengapa orang mahu membeli sesuatu yang sudah lapuk dan tidak bernilai perbelanjaan mereka? This is one of the most important reasons why you should rethink on your company stocking policy right away.

8. Meningkatkan premium insurans

Dengan premium insurans, perkara-perkara yang sering agak mudah bagi syarikat-syarikat pembuatan. Lebih banyak anda menyimpan lebih banyak anda berakhir perbelanjaan dalam insurans semudah itu.

Jadi bagaimana anda menguruskan inventori anda betul untuk mengelakkan halangan di atas?

Salah satu cara untuk mendapatkan melalui halangan-halangan ini adalah untuk mendapatkan perisian CRM segera dan menguruskan inventori anda mengikut keperluan pasaran. Through Kapture CRM software you can get your hands on some of the best free FMCG CRM tools yang akan mengurus dan mengekalkan kelancaran fungsi perniagaan anda. Jadi apa yang anda menunggu untuk? Dapatkan pengurus inventori anda hari ini, pergi Kapture mereka semua dan membawa yang berdaya saing, perniagaan cepat dan berkesan seperti tidak pernah sebelum.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

  • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
  • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
  • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk