7 Rahsia Little-Dikenali Itu Punca 70% Kadar kegagalan Dalam CRM Pelaksanaan

rumah > panduan > 7 Rahsia Little-Dikenali Itu Punca 70% Kadar kegagalan Dalam CRM Pelaksanaan

pelaksanaan CRM

Ke tahap yang tertentu, semua teknologi baru dan kaedah mengganggu cara semasa operasi. Integrasi CRM memerlukan penggunaan seluruh organisasi menegak, ia juga mempunyai tahap yang agak tinggi penyimpangan berbanding dengan teknologi lain. Atas sebab yang sama, kadang-kadang ia juga terdedah kepada risiko yang tinggi kegagalan.

Menurut penyelidikan kualitatif, hampir 70% pelaksanaan CRM gagal tanpa menambah nilai kepada organisasi. Tanpa strategi pelaksanaan yang betul, CRM boleh menjadi bebanan daripada aset. Ini boleh menjadi hasil daripada peningkatan jumlah kos, kurang padanan antara jabatan-jabatan yang berbeza dan kos pelesenan tinggi. pendek kata, anda tidak boleh menjadi rabun semasa masa pelaksanaan CRM kerana ia mungkin dikenakan bayaran masa dan wang.

Dalam artikel ini, kita akan membincangkan tujuh sebab jarang dibincangkan untuk CRM kegagalan integrasi. Saya juga akan memberitahu anda cara yang positif untuk mengurangkan risiko dan menyediakan alternatif yang sihat.

Tidak disesuaikan untuk Keperluan Perniagaan

Penggunaan cut-dan-kering penyelesaian CRM boleh membawa kepada proses perniagaan di bawah teratur. biasanya, penyelesaian ini tidak boleh menangani atau mengoptimumkan operasi organisasi dalaman atau menguruskan sumber operasi. Mempunyai penyelesaian yang disesuaikan juga membolehkan anda meneliti proses untuk meningkatkan penguasaan yang.

Kerana ini tidak boleh menangani operasi organisasi dalaman atau menguruskan sumber pembangunan, ini boleh menjadi jalan yang cepat diteliti ke arah proses di bawah dioptimumkan. Apabila tidak dapat memperoleh keputusan dengan jelas dibezakan, CRM boleh menjadi dalam perjalanan ke dianggap tidak suka membantu.

Pertama sekali, mari kita bertanya apa yang pengurusan perhubungan pelanggan?

Ini boleh dikurangkan dengan memahami keperluan organisasi di seluruh menegak dan mengambil langkah-langkah untuk melaksanakannya.

Penyelewengan maklumat di seluruh menegak pasukan

Ini boleh dianggap sebagai akhir hasil integrasi CRM tidak lengkap seluruh organisasi. Dalam senario ini, maklumat mendapat diputarbelitkan semasa melalui peruncit untuk pengedar dan akhirnya kepada pengilang. dalam FMCG, herotan maklumat ini dikenali sebagai kesan bullwhip yang. Ia boleh menjadi keputusan akhir sama ada pelaksanaan yang salah atau kemasukan manual tidak betul.

Pengurusan maklumat bersepadu adalah ketua objektif platform CRM, ini boleh membawa kepada andaian yang tidak menggalakkan, agak cepat.

isu ini boleh diatasi dengan melaksanakan aliran maklumat selaras dengan teliti.

Prosedur Organisasi agak rumit

Persaingan yang semakin meningkat telah menyampaikan insentif bercampur bagi pemaju untuk benar-benar memudahkan mereka API perisian. Anda boleh tali bersama-sama pelbagai ciri-ciri yang tidak mempunyai utiliti praktikal untuk mendapatkan penglihatan yang lebih dan daya tarikan dalam jangka pendek.

Sebuah perniagaan sebenarnya boleh mendapat lebih kebaikan dengan menggabungkan utiliti paling perlu dalam bentuk yang mudah diakses.

Adaptasi sekata seluruh Pertubuhan

Ia adalah pengetahuan perniagaan biasa yang semua penerimaan teknologi didorong oleh minat pengguna. Ini berdiri benar untuk integrasi CRM terlalu. Sebaik-baiknya, platform CRM harus menyesuaikan diri di seluruh platform perniagaan. Ini juga menjamin output digabungkan, yang jauh lebih baik daripada output yang diperolehi secara berasingan.

A CRM disesuaikan perlu mengintegrasikan utiliti penting di seluruh struktur organisasi anda. Ia membantu anda membina konsensus sama untuk penyelesaian CRM dalam pasukan, dengan itu memandu-up penggunaan.

Dapat meningkatkan pengekalan pelanggan

Kajian telah menunjukkan bahawa majoriti pelanggan meninggalkan kerana perkhidmatan pelanggan yang buruk.

A CRM yang bersepadu akan dapat untuk meletakkan pemberhentian dalam kausa ini kerap kehilangan pelanggan. pengekalan pelanggan juga berlaku untuk menjadi metrik berkesan dan mudah dipantau dalam penilaian pelanggan.

A penyelesaian CRM yang bersepadu tidak boleh hanya terhad untuk menguruskan interaksi pelanggan digital.

Dengan mempunyai platform mudah akses, anda boleh menguruskan semua langsung dan muka-muka interaksi untuk meningkatkan positif pengekalan pelanggan anda.

Pelaburan Tinggi pada Platforms

Pelaksanaan CRM adalah aktiviti seluruh organisasi, kolektif kos pelesenan CRM boleh berubah menjadi pelaburan skala nampaknya besar. Ini menuntut peningkatan berkadar dalam kecekapan. malangnya, kebanyakan perniagaan tidak dapat untuk mencapai pelaburan yang besar-besaran.

lebih-lebih lagi, penentuan harga global sesuatu produk CRM boleh kekal mahal di negara-negara membangun.

Dalam senario ini, salah satu keperluan untuk memilih alternatif yang berpatutan untuk penyelesaian yang sedia ada dengan teliti.

Tidak boleh skala untuk Keperluan organisasi semasa

CRM boleh membentuk pokok pelbagai proses yang berterusan. malangnya, ini juga bermakna bahawa apa-apa isu atau kekurangan juga akan dikuatkan dan disahkan. sering, syarikat CRM tidak dapat menyediakan stabil pelayan pihak ke-3. Dalam situasi ini, penyelesaian CRM tiba-tiba boleh menjadi tidak boleh diakses di bawah proses normal.

kesimpulan:-

Apabila anda mengintegrasikan platform CRM, ia mungkin mengambil masa penyimpangan tiba-tiba dari metodologi semasa operasi.

Kami tidak mahu menjadi Aficionado kita sendiri, tetapi kita menjaga kerana pada setiap langkah semasa pelaksanaan CRM. Kami memahami model perniagaan operasi semasa anda untuk memberikan penyelesaian yang bersepadu dengan risiko kegagalan ketat terkawal.

Percuma CRM Trail Banner

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

  • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
  • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
  • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk