10 Cara Digital Mengubah Cara Adakah Perniagaan

rumah > Transformasi digital > 10 Cara Digital Mengubah Cara Adakah Perniagaan

10-cara-digital-adalah-mengubah-the-cara-kita-do-perniagaan

Digital telah diterap setiap aspek kehidupan kita, kanan daripada interaksi sosial, membeli-belah dan tingkah laku pembelian dan gaya hidup Tabiat kepada cara kita bekerja. Telefon pintar dan internet telah berjaya menembusi kawasan supaya geografi terputus mereka yang masih kurang pada jalan motorable atau air minuman yang bersih. Ini pulih lengkap dengan cara yang perniagaan bekerja disebabkan oleh kesan teknologi canggih hari ini seperti mudah alih, awan, sosial dan Big Data Analytics dipanggil transformasi digital.

terutamanya, trend ini transformasi digital bukanlah sesuatu yang baru sama sekali. inovasi teknologi seperti spreadsheet Excel, fail PowerPoint, pemprosesan perkataan dan e-mel asasnya mengubah cara kita bekerja dan berkomunikasi beberapa dekad kembali. Walau bagaimanapun, magnitud transformasi yang sedang dilaksanakan dalam suasana sekarang adalah jauh lebih besar dan jauh lebih penting. Mari kita lihat beberapa cara digital telah merevolusikan pendekatan perniagaan kami:

1. Mobile-Enabled Senario Perniagaan Baru

Menurut kajian yang dijalankan oleh Harvard Business Review, 44% daripada responden berpendapat bahawa mudah alih adalah satu bahagian penting dalam infrastruktur keseluruhan mereka hari ini. Organisasi di seluruh industri mengambil beberapa langkah untuk mengubah cara pekerja mereka bekerja, termasuk melengkapkan mereka dengan telefon pintar dan tablet, membangunkan aplikasi mudah alih khusus untuk pelanggan, pekerja dan rakan kongsi dan membuat perubahan yang diperlukan dalam infrastruktur IT dalaman untuk memudahkan Bawa--Own-Peranti Anda (BYOD) persekitaran. Telefon pintar menjadi lebih sentiasa ada, telefon bimbit berada di barisan hadapan dalam pertumbuhan hasil inovasi dan atas talian. Sebagai contoh, Delta Air Lines mula melengkapkan keseluruhan pasukannya untuk atendan penerbangan dengan peranti mudah alih semula dalam 2013, dan hasilnya telah menyaksikan peningkatan dalam hasil daripada pembelian dalam penerbangan, peningkatan dalam jumlah kerusi yang bernilai tinggi dijual dan sumber pendapatan baru dan kini mencari secara radikal mengubah pengalaman pelanggan secara keseluruhan.

2. Komunikasi segera

platform mesej segera kini menegaskan dominasi mereka dalam dunia aplikasi mudah alih. Satu tinjauan yang dijalankan oleh The Economist, akhbar mingguan berpangkalan di London, mengenai 25% semua aplikasi yang dimuat turun dibuang selepas penggunaan tunggal, dengan mesej hanya segera berbeza daripada trend ini. hari ini, Rasul Facebook mempunyai lebih daripada 900 juta pengguna global. Dalam beberapa tahun, aplikasi mesej seperti Facebook Messenger, WhatsApp dan lain-lain. dijangka mempunyai lebih 3.6 pengguna bilion, yang kira-kira separuh daripada penduduk dunia kita. Syarikat-syarikat yang membuang masa dalam menggunakan trend tingkah laku ini untuk faedah mereka. rantaian hospital korporat seperti Apollo Hospital dan Fortis Hospital sekarang telah bersepadu alat fungsi WhatsApp dalam laman web mereka dan laman web mudah alih. Seseorang yang ingin menempah temu janji hanya boleh klik pada ikon kenalan WhatsApp, dan mula berbual mereka biasanya akan lakukan dengan mana-mana orang lain. Oleh itu, dengan cara yang tidak formal, gila apa jua bentuk-pengisian atau aktiviti remeh lain, mereka boleh menempah temujanji dengan hanya berbual dengan wakil perkhidmatan pelanggan di hujung yang lain. Ini telah secara radikal baik pengalaman pelanggan dan menyebabkan lebih banyak petunjuk dan penukaran.

3. Cloud Computing menggerakkan Perniagaan Agility

Melebihi separuh (53%) daripada responden yang mengambil bahagian dalam kajian yang dijalankan oleh Harvard Business Review disebabkan faedah utama pakai pengkomputeran awan kepada aspek iaitu menyediakan fleksibiliti secara yang diperlukan. penyelesaian berasaskan awan telah meningkat secara mendadak tahap prestasi sebelum ini dianggap tidak dapat dihubungi dan membuat syarikat tangkas, dan cukup responsif untuk memenuhi jangkaan pelanggan. pengkomputeran awan membolehkan syarikat-syarikat untuk melibatkan diri dalam analisis masa nyata dan membantu mereka menjadi lebih berdaya saing dan proaktif dalam pendekatan mereka.
Sudah tentu, terdapat kebimbangan mengenai isu-isu keselamatan dan kebimbangan privasi yang mengehadkan penggunaan awan oleh perniagaan. Itulah sebabnya, banyak syarikat sedang mempertimbangkan penyelesaian awan hibrid, yang merupakan campuran awan dan cara tradisional perniagaan dan mengelakkan jumlah pergantungan kepada penyelesaian awan. Walau bagaimanapun, pengkomputeran mega telah membolehkan kecekapan kos yang lebih besar dan ciri-ciri berskala.

4. Kesan ke atas E-Commerce

transformasi digital telah membawa kepada urus niaga dalam talian dengan ketara lebih selamat dan pendaftaran keluar super cepat dalam dunia e-dagang. Hasil daripada integrasi data dan algoritma membeli-belah, peruncit pada platform membeli-belah dalam talian kini menyediakan cadangan kepada pelanggan mereka dengan menggunakan data daripada perkhidmatan dan produk yang digunakan oleh setiap pembeli. Ini menjadikan untuk ketepatan yang tinggi dari segi perkaitan kepada pelanggan.

5. Konsep Baru Proses Perniagaan Teras Oleh Transformasi Sosial

Satu laporan Harvard Business Review mendedahkan bahawa lima puluh satu peratus daripada responden berpendapat bahawa komunikasi yang berkesan dengan pelanggan adalah manfaat terbesar untuk menggunakan saluran sosial, diikuti dengan kerjasama pekerja (37%) dan perkhidmatan pelanggan (35%). rangkaian sosial bukan sahaja membantu mendengar dengan lebih teliti kepada pelanggan dan memahami sentimen mereka mengenai produk, jenama dan organisasi yang lebih baik tetapi juga memainkan peranan dalam pengambilan, pengurusan sumber manusia dan kerjasama dalaman. Jenama talian terkemuka untuk soalan dan jawapan, Ask.com dikerahkan aplikasi CRM untuk meningkatkan pengalaman sokongan pelanggan dan operasi dalaman mereka dan menyepadukan keupayaan media sosial mudah alih mereka mendengar. Ini telah menyebabkan keupayaan mereka untuk menguruskan tiket sokongan yang dihasilkan melalui media sosial dan platform lain, tanpa disambungkan ke komputer riba atau pejabat.

6. Penekanan Pada Transparency

Pada masa kini, pelanggan mahu tahu mengenai syarikat-syarikat dengan siapa mereka berinteraksi dan daripada siapa mereka membuat pembelian mereka. Ini adalah peluang yang baik untuk jenama untuk memupuk dan membina kesetiaan dengan telus dan dengan itu mencerminkan kepada nilai dan etika syarikat. Hal ini terutama berlaku dalam hal produk makanan dan industri yang berkaitan. Label Insight menjalankan kajian untuk memahami permintaan pengguna bagi ketelusan produk. Mereka mendapati bahawa hanya 12% syarikat amanah pengguna berkenaan dengan pembungkusan dan 67% percaya ia adalah tanggungjawab jenama itu untuk memberikan maklumat ini. usaha diambil untuk syarikat-syarikat boleh menjadi benar-benar bermanfaat, sebagai kajian yang sama menunjukkan bahawa yang menggalakkan 94% pengguna cenderung untuk berpegang kepada syarikat yang telus, dan 73% akan bersedia untuk membayar lebih untuk produk yang mereka anggap adalah telus dalam urusan dan pendekatan.

7. Inovasi Melalui Big Data

hari ini, organisasi yang mampu memproses dan menganalisis sejumlah besar data untuk menjana wawasan perniagaan dalam masa nyata. Kuantum data hanya dijangka meningkat dengan kedatangan Internet Perkara (IOT), sebagai contoh, peranti boleh pakai pengkomputeran, kenderaan yang berkaitan dan bandar pintar. Mengintegrasikan lebih banyak dan lebih banyak data boleh membantu menyelaraskan proses membuat keputusan yang terlalu. Syarikat-syarikat juga menggunakan ini untuk membangunkan produk dan perkhidmatan baru. Mari kita lihat satu contoh dunia sebenar sesebuah organisasi menggunakan data yang besar dalam usaha untuk inovasi. Pengangkutan Auckland, agensi pengangkutan awam New Zealand menganalisis sejumlah besar data operasi yang berkaitan dengan aspek-aspek seperti bilangan penumpang bas, untuk mengenal pasti laluan paling popular dan menguntungkan, mengetahui laluan boleh berkembang dan untuk meningkatkan pengalaman pelanggan. Ia juga merancang untuk menganalisis imej dan maklumat untuk memahami corak kesesakan lalu lintas dan juga menghantar isyarat peribadi untuk penumpang mereka membiarkan mereka tahu jika bas mereka terlewat atau jika terdapat peningkatan lalu lintas di laluan mereka untuk bekerja.
Satu halangan utama kepada memanfaatkan sepenuhnya potensi data yang besar adalah kesukaran dalam tafsiran dan integrasi, dan kekurangan penganalisis data mahir. Syarikat-syarikat yang mencari pekerja kontraktor mahir atau bekerja dengan firma-firma perundingan, atau bekerja dengan ahli-ahli sains data di universiti-universiti tempatan untuk menangani masalah ini.

8. Memanusiakan Jenama

pemasaran media sosial adalah seni. Bukan sahaja ia membentuk nukleus strategi pemasaran mana-mana syarikat, tetapi juga ia memainkan peranan penting dalam membantu pelanggan kepercayaan dan memahami syarikat yang mereka membeli dari. Beberapa organisasi menggambarkan ini sebagai expertly sebagai Apple. sebenarnya, pada September 12, 2018, sebagai Apple mendedahkan iPhone terbarunya, berjuta-juta orang di seluruh dunia akan sudah dapat sokongan yang menawarkan terbarunya sebelum mereka berada di pasaran. Apple mencapai ini dengan live-streaming peristiwa untuk tentera mereka peminat di seluruh dunia, membuat mereka berasa mereka sebahagian dari perjalanan jenama itu dan dengan itu memastikan yang komited dan penonton yang penuh perhatian.

9. Shock kandungan

Pemasar hari ini sentiasa mencari cara-cara untuk mendapatkan mesej dan jenama mereka disedari oleh orang, memandangkan kuantiti besar sekali kandungan yang diedarkan melalui media sosial dan aplikasi mesej. Setiap minit, mengenai 29 juta mesej ditukar melalui WhatsApp. Untuk menangani beban kandungan ini berkesan, Rolex telah bergantung pada mesej kreativiti dan pemasaran untuk berdiri selain daripada kumpulan itu dengan mewujudkan berkualiti tinggi dan menarik imej produk dan mengambil pendekatan minimalis dalam fotonya, video dan kerja-kerja editorial. dengan itu ia projek sendiri sebagai korban kelas premium dan menggunakan persepsi ini untuk merayu kepada pelanggan.

10. Menyokong Melalui Berpengaruh

Cara lama menyewa selebriti untuk menyokong produk dan perkhidmatan mereka perlahan-lahan menjadi passé. sekarang, walaupun orang-orang biasa yang tidak mempunyai kelayakan selain daripada sekumpulan besar pengikut di media sosial juga boleh sama-sama berkesan, jika tidak lebih. Banyak mikro-pengaruh - mereka yang mempunyai kurang daripada 100,000 pengikut - mempunyai lebih banyak pengaruh dan kadar penglibatan yang lebih tinggi daripada banyak personaliti terkenal. Kes di titik: Coca-Cola telah terpaksa mencari pekerja yang berpengaruh sebagai tuan rumah pada saluran YouTube sendiri, Coke TV dan mencipta tahap interaksi antara jenama dan penonton jauh di luar penempatan produk standard.

Cara-cara revolusioner mengubah perniagaan melalui keperluan digital yang akan dilengkapi dengan perubahan organisasi sesuai dalam pemikiran pihak pengurusan dan budaya yang beroperasi. Itulah apabila transformasi benar boleh berlaku.

JAWATAN TERKINI

Avatar for Kapture CRM
Pengarang:
Kapture CRM
mengenai:
Ini adalah admin.
Lebih banyak artikel oleh: Kapture CRM

Tinggalkan pesanan

alamat e-mel anda tidak akan diterbitkan. Ruangan yang diperlukan ditanda *

*

Berasa bebas untuk bertanya
Kami tidak menggigit
Berita terkini Tentang CRM

JOM berbual

  • Menjalankan perniagaan anda dari tapak tangan anda
  • Mempunyai kawalan tepat atas aktiviti-aktiviti jualan anda
  • Menyediakan sokongan berterusan selepas setiap jualan produk